Друк

На Черкащині відбувся екологічний форум-навчання щодо положеннь Закону України «Про управління відходами»

.

Конкретні кейси, практичні моделі, продуктивна комунікація. Як на практиці застосовувати положення Закону України «Про управління відходами» — обговорили на дводенному екофорумі на Черкащині.

Ініціювали проведення заходу Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України за підтримки проєкту ПРООН «Цифрове управління відходами». До активної комунікації залучено представників екогалузі в області, активних учасників трансформаційних змін на державному рівні, експертів. 

Потенційні загрози в екологічній сфері, зокрема і зумовлені війною, як їм протидіяти, як убезпечуватися – усе це на порядку денному органів влади як місцевого рівня, так і державного. 

З-поміж головних питань, які обговорюють, – практичні шляхи впровадження положень Закону України «Про управління відходами» на місцях, функціонування Інформаційної системи управління відходами, розвитку підсистем звітності, надання адміністративних послуг і реєстрів.

«Прагматично, але дуже ефективно підходять до вирішення проблеми щодо поводження з відходами на Черкащині. Довгий час в Україні були радянські методи управління відходами. Однак зараз ситуація змінюється. Торік набув чинності Закон України «Про управління відходами». Тож зараз трансформуємо підходи та методи роботи з найнижчої ланки», — прокоментував голова екологічного комітету Торгово-промислової палати України Владислав Антипов.

З сайту ЖОВА