Друк

Всесвітній день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця

.

Начальник районної військової адміністрації Іван Туровський, голова районної ради Артур Загривий, міський голова Микола Боровець, голова Житомирської обласної Організації Червоного Хреста України Олександр Богдан привітали волонтерів та представників Червоного Хреста та Червоного Півмісяця зі святом.

 Подяки та приємні слова звучали сьогодні для всіх присутніх, адже робота волонтерів у воєнний час дуже важлива. Саме вони підтримують та рятують всіх постраждалих та щодня допомагають усім можливим.  За цими організаціями мільйони людей, для яких допомога іншим стала справою життя, покликом серця. На території нашої країни – це робота з людьми похилого віку, інвалідами, переселенцями. За кордоном представники цих організацій стали рідними для мільйонів наших біженців, зустрічали їх на кордоні, поселяли та надавали першу допомогу. Нашу вдячність не описати словами.

Очільники міста та району подякували волонтерам та активістам за невичерпне добро, співчутливість та самовідданість.

«Збройна агресія додала вам роботи, адже незахищених верств населення побільшало. Переселенці щодня потребують підтримки та допомоги, люди похилого віку потребують уваги. Ваші чуйні та добрі серця – приклад для наслідувань. Завдяки таким людям ми усвідомили, що в складний час прості та добрі вчинки мають надзвичайну силу. Дякую за співпрацю, розуміння та все добро, котре ви даруєте суспільству. Дякую, що своїми діями та підтримкою ви щодня наближаєте Перемогу. Дякую волонтерам і співробітникам Товариства Червоного Хреста України, партнерам з Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця – ваші співчутливі серця – найбільша сила», – говорив Іван Туровський .

Нагадаємо: У відділеннях Червоного Хреста можуть отримати допомогу

внутрішньо переміщені особи;

громадяни з інвалідністю І групи та інвалідністю з дитинства;

багатодітні сім'ї;

сім'ї загиблих та безвісти зниклих військовослужбовців;

люди похилого віку.

Вони виїдають постіль та білизну, ковдри, кухонні набори, продукти харчування, питну воду, гігієнічні набори, дитяче харчування, дитячі та дорослі підгузки і багато іншого.

Крім того, на базі товариств функціонують пункти прокату реабілітаційного обладнання, програма "Догляд вдома", «Банк одягу», навчання населення першій допомозі.