Друк

Тренування з питань дії населення в разі радіаційного забруднення

.

19 жовтня 2022 року перший заступник начальника районної військової адміністрації Юрій Оханський взяв участь в онлайн-тренуванні.

Темою тренування було: «Дії місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, щодо здійснення заходів захисту населення і територій у разі радіоактивного забруднення». В умовах постійної небезпеки органи місцевої та державної влади повинні знати чіткий план дій та знати як саме забезпечити реалізацію заходів щодо захисту населення і територій у випадку виникнення надзвичайних ситуацій радіаційного та ядерного характеру.

Завідувач сектору цивільного захисту та оборонної роботи відділу житлово-комунального господарства, архітектури, містобудування, інфраструктури, цивільного захисту населення та оборонної роботи Новоград-Волинської РВА Юрій Левченко проінформував присутніх з питання організації захисту населення у разі виникнення режимів радіаційного захисту.

«При загрозі радіаційного забруднення найпершими діями населення мають бути:

- укриття в захисних спорудах цивільного захисту;

- використання засобів індивідуального захисту органів дихання;

-проведення йодної профілактики;

-евакуація в «чистий» район.

Населення має бути обізнане, аби при будь-якому розвитку подій злагоджено та скоординовано діяти на випередження», – наголосив у своєму виступі Юрій Левченко.