Друк

Відбувся вебінар щодо верифікації електронних документів для представників органів місцевого самоврядування Житомирської області

.

30 серпня 2022 року відбувся вебінар в режимі онлайн щодо верифікації електронних документів для представників органів місцевого самоврядування Житомирської області, який був організований Житомирською обласною військовою адміністрацією спільно з Міністерством цифрової трансформації України.

Участь у вебінарі взяли заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Градівський, перший заступник начальника Новоград-Волинської РВА Юрій Оханський, представники районних військових адміністрацій, центрів надання адміністративних послуг (ЦНАПів), їх територіальних підрозділів та віддалених робочих місць, управлінь соціального захисту населення.

У ході онлайн-вебінару Олексій Вовк, менеджер впровадження у публічному секторі Мінцифри розповів учасникам про три способи інтеграцією з Дією та як саме зробити копії цифрових документів (шерінгу) за допомогою застосунку Дія.
Існує три способи інтеграції з Дією:
- Валідація документа через АРІ – перевірка достовірності документа, що пред’являється шляхом електронної інформаційної взаємодії системи комунального закладу та Порталу Дія. Після сканування штрих-коду документа отримаєте відповідь про його валідність одразу у вашу інформаційну систему. (детальніше за посиланням - http://bit.ly/Diia-FAQ-Validation)
Крім того, отримання копій цифрових документів можливо за сценарієми шеринга, Дія.QR, Дія.Підпис.
- Шеринг - сервіс, що дозволяє отримати копії цифрових документів користувача застосунку Дія. У процесі шерингу отримувачу даних надається цифрова копія едокумента у форматі pdf (підписана КЕПом Дії та з накладенням позначки дати, часу та назви отримувача даних), а також метадані у форматі JSON з відповідними полями з документа.
Користувачі Дії можуть пошерити на даний момент:
• біометричні паспорти (ID-картка, паспорт громадянина України для виїзду за кордон),
• картка платника податків (РНОКПП),
• довідка ВПО,
• свідоцтво про народження дитини.

Паспорти-книжечки зразка 1994 року та не біометричні закордонні паспорти не відображаються в Дії та, відповідно, шерингу не підлягають.