Друк

Урочиста церемонія підняття Державного Прапора України

.

Золото – в долині

Угорі – блакить.

Прапор України

Гордо майорить…

23 серпня вся Україна вшановує одну із головних державних святинь — Державний Прапор України. Це символ нашої держави, втілення національної єдності, честі та гідності, історії і сьогодення.

З метою вшанування багатовікової історії українського державотворення та державної символіки незалежної України, сьогодні, 23 серпня, на площі Лесі Українки в м. Новограді-Волинському відбулася традиційна церемонія урочистого підняття Державного Прапора України.

Участь у заході взяли керівники району та міста - начальник Новоград-Волинської районної військової адміністрації Іван Туровський та його перший заступник Юрій Оханський, міський голова Микола Боровець, працівники РВА та міської ради, громадськість.

Офіційний захід розпочався з хвилини мовчання. Присутні вшанували захисників та захисниць України, мирних жителів, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Почесне право підняти синьо-жовтий стяг під звуки Державного гімну було надано військовослужбовцю ЗСУ, талановитому музиканту та лідеру гурту «Тартак» Олександру Положинському.

Іван Туровський та Микола Боровець привітали учасників заходу з прийдешнім державним святом.

«Сьогодні по всій країні відзначають День Державного Прапора України. В усіх містах і селах піднімаються національні знамена. Це символ нашої державності та єдності. Нині під синьо-жовтим стягом наші Збройні сили України захищають нашу незалежність і суверенність нашої держави від російського агресора. Кольори Державного стягу: синій – це наше чисте і мирне небо, жовтий - це пшеничні поля України! Тому у переддень Незалежності України щиро вітаю всіх присутніх, всіх українців та Збройні сили України зі святом. Бажаю миру і Перемоги всім нам!» – зазначив у своєму виступі очільник району.

На завершення заходу кожен охочий мав можливість переглянути виставку картин «Мистецтво вільних».

 

 

 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/30-novini/12474-urochysta-tseremoniia-pidniattia-derzhavnoho-prapora-ukrainy-2#sigProGalleria4fc68d23bd
joomlamodniyportal.ru
</di