Друк

З нагоди 26-ї річниці Дня Конституції України відбулася церемонія покладання квітів

.

Є дати, які укріплюють нації, виражають дух народу, символізують його славне минуле, сьогодення й майбутнє.

28 червня в нашій державі відзначається історична подія. Цього дня у 1996 році був прийнятий Основний Закон України - Конституція.

Прийняття цього документу ознаменувало фундаментальне закріплення незалежності нашої держави, навіки закарбувало волю українського народу жити у власній суверенній, соборній Україні.

З нагоди державного свята у м. Новограді-Волинському за участю начальника Новоград-Волинської районної військової адміністрації Івана Туровського, голови Новоград-Волинської районної ради Артура Загривого, міського голови Миколи Боровця, голови міської організації ветеранів Василя Парфьонова та працівників Новоград-Волинської РВА та міської ради відбулося покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Конституція України утверджує головні цінності нашого народу – життя людини, її здоров’я, честь та гідність. Тому обов’язок кожного з нас щиро поважати наш головний закон, з відповідальністю ставитися до своїх прав, не порушуючи прав інших.

Довідково

У червні 1996-го депутати Верховної Ради ухвалили Конституцію України. Це сталося на п’ятий рік після проголошення незалежності нашої держави. Народні обранці працювали з 27 на 28 червня — загалом безперервно 23 години. Під час голосування «ЗА» висловилися 315 парламентарів.