Друк

Відбулася нарада з питань оздоровлення населення пільгових категорій та дітей на 2022 рік

.

Сьогодні, 24 грудня відбулася нарада з питань оздоровлення населення пільгових категорій та дітей на 2022 рік по Новоград-Волинському районі.

Участь в нараді взяли начальник управління соціального захисту населення Новоград-Волинської райдержадміністрації Василь Ткачук та працівники управління, директор лікувально-санаторного центру «Дениші» Віталій Жалінський.

Для представників територіальних громад Віталій Жалінський розповів про надання послуг з питань санаторно – курортного лікування дітям, учасникам АТО, членам сімей загиблих, постраждалих на ЧАЕС, осіб з інвалідністю тощо в санаторії «Дениші».

Зі слів директора лікувально-санаторного центру на даний час в закладі працює понад 300 осіб. За рік на санаторне-лікування заклад може прийняти до 15 тис людей.

В «Денишах» успішно використовують радонотерапію для лікування захворювань опорно-рухового апарату, нервової, серцево-судинної, дихальної, сечостатевої та ендокринної систем. Радонові ванни надзвичайно корисні при захворюваннях, пов’язаних зі зниженням імунітету, допомагають долати клімактеричні болі, а також дають позитивний ефект при цукровому діабеті.

У санаторії “Дениші” здійснюють санаторно-курортне лікування:
• системи кровообігу;
• після-інфарктних хворих;
• органів травлення;
• нервової системи;
• захворювань і травм органів опори й руху;
• органів дихання;
• гінекологічних захворювань.

Звернувшись в заклад, лікар оглядає дитину або дорослого, після чого визначає необхідні фізіотерапевтичні процедури, призначає ліки, надає рекомендації щодо харчування.

Кожна працююча особа, яка потрапила на стаціонарне лікування в медичний заклад з хворобами опорно-рухової системи або нервової системи (інсульт, інфарт і т.д) виписується, після чого має можливість взяти в лікаря направлення на реабілітацію в санаторій “Дениші” та пройти курс лікування (при цьому повторно відкривається лікарняний, який повністю оплачується фондом соціального страхування).

Тривалість лікування- від 12 календарних днів до 24 днів (12 д., 18 д., 24 д.).

Крім того, директор лікувально-санаторного центру «Дениші» Віталій Жалінський у своїй промові зазначив, що санаторій “Дениші” готовий співпрацювати у 2022 році з усіма територіальними громадами Новоград-Волинського району та надавати широкий спектр послуг з лікування.

Тож завітайте до санаторію “Дениші” та пройдіть курс обстеження і лікування.