Друк

Відбулося чергове засідання районної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

.

19 жовтня відбулося чергове засідання районної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під керівництвом голови райдержадміністрації В’ячеслава Авраменка.

На порядок денний виносилося питання:

1. Про підготовку райдержадміністрації, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування до дій в осінньо-зимовий період 2021/2022 року. Про затвердження Плану заходів структурних підрозділів райдержадміністрації, районних управлінь, організацій, установ та підприємств, органів місцевого самоврядування щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій на об'єктах життєзабезпечення населення та комунікаціях внаслідок несприятливих погодних умов осінньо-зимового періоду 2021 - 2022 років.
2. Про стан імунопрофілактики населення району за 6 місяців 2021 року.
3. Про організацію забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення в районі.
4. Про стан місць масового відпочинку на воді.

За підсумками засідання члени комісії прийняли відповідні рішення, зокрема:
1. Міським, селищним, сільським радам (рекомендувати):
1) з метою підвищення стійкості електропостачання, покращення доступу пожежної техніки до місць пожежі провести роботи з кронації дерев в межах населених пунктів;
2) встановити взаємодію з населенням та з районами електричних мереж з питань протидії крадіжок на лініях електропередачі та трансформаторних підстанціях.
3) взяти під особистий контроль організацію планування та проведення вакцинації дитячого та дорослого населення.
4) взяти під особистий контроль забезпечення на підпорядкованій території санітарного та епідемічного благополуччя населення, у т.ч. щодо недопущення розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Cov-2;
5) вжити невідкладних заходів щодо покращення якості питної води в централізованих системах водопостачання. Для забезпечення населення водою гарантованої якості своєчасно проводити очищення та дезінфекцію всіх громадських колодязів, каптажів та бюветів не менше 1 раз на рік, в тому числі після позитивних результатів бактеріологічних досліджень та у разі погіршення епідситуації. Утримувати їх в належному санітарному стані;
6) забезпечити проведення періодичного відомчого лабораторного контролю безпечності та якості питної води: із громадських криниць та джерел - скороченого не рідше 1 разу в квартал, повного – не рідше 1 разу в рік та у разі погіршення епідемічної ситуації; з комунальних водогонів – відповідно до затверджених робочих програм та технічних регламентів (підстава: ДСанПіН «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» № 2.2.4-171-10, затверджені наказом МОЗ України № 400 від 12.05.10р.)
7) забезпечити в межах повноважень дотримання суб’єктами господарської діяльності вимог законодавства під час виробництва, зберігання та реалізації харчових продуктів, забезпечення населення питною водою та надання відповідних послуг в умовах нестабільної епідемічної ситуації щодо гострих кишкових інфекційних хвороб та ризиків завезення на територію області особливо небезпечних захворювань;
8) забезпечити виконання заходів щодо недопущення утворення несанкціонованих сміттєзвалищ на території населених пунктів, упорядкування полігонів твердих побутових відходів, сміттєзвалищ, приведення у належний санітарно-технічний стан місць відпочинку та масового перебування людей;
9) вжити заходів щодо приведення продовольчих ринків та об’єктів дрібно-роздрібної торгівлі у відповідність до вимог чинного законодавства та припинення торгівлі харчовими продуктами у несанкціонованих місцях, ліквідації стихійної торгівлі;
10) привести в належний санітарно-технічний стан лікувально-профілактичні заклади, призначені для госпіталізації хворих з гострими кишковими інфекціями та підозрою на особливо-небезпечні інфекції;

11) зобов’язати керівників районних навчально-виховних закладів щодо забезпечення в них належного санітарно-технічного стану у відповідності до вимог державних санітарних правил та забезпечення харчоблоків закладів достатньою кількістю холодильного та технологічного обладнання, гарячою та холодною проточною водою.

12) рішеннями виконкомів визначити місця масового відпочинку людей та обладнати їх у відповідності до вимог безпеки до пляжів, місць масового відпочинку людей на водних об’єктах;
13) продовжити роз’яснювальну роботу серед населення щодо правил поведінки на воді, особливо у зимовий період;
2. Керівникам закладів охорони здоров’я первинної медичної допомоги (рекомендувати):
1) неухильно дотримуватись вимог наказу МОЗ України від 16.09.2011 №595 "Про порядок проведення профілактичних щеплень в Україні та контроль якості й обігу медичних імунобіологічних препаратів";
2) продовжити роботу центрів щеплення до 21.00 з метою покращення доступу населення до вакцинації.
3. Керівникам та власникам закладів громадського харчування (рекомендувати) забезпечити постійний відомчий лабораторний контроль.
4. Керівникам, засновникам та власникам закладів освіти (рекомендувати):
1) забезпечити в закладах безперебійну подачу питної води гарантованої якості, організувати належний питний режим, створити необхідні умови для дотримання правил особистої гігієни дітьми та персоналом харчоблоків;
2) вжити заходи щодо приведення санітарно-технічного стану закладів до вимог чинного законодавства;
3) забезпечити дотримання санітарних норм та правил при функціонуванні харчоблоків, утриманні території та приміщень закладів;
4) забезпечити суворе дотримання протиепідемічного режиму в закладах освіти, в т.ч. і протиепідемічних заходів по недопущенню розповсюдження коронавірусної хвороби COVID-19.

joomlamodniyportal.ru