Друк

Семінар-практикум з туризму

.

08 - 09 червня на базі Орепівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувається семінар-практикум з туризму серед школярів та педагогічних працівників.

 

Участь в заході взяли не лише учні, але й директори з кожної школи Ярунської сільської територіальної громади. Також на семінар-практикум були запрошені голова Новоград-Волинської райдержадміністрації В’ячеслав Авраменко, голова Новоград-Волинської районної ради Артур Загривий, депутат районної ради, начальник відділу освіти, сім’ї, молоді, культури та туризму Ярунської сільської ради Зінаїда Ляхович та Ярунський сільський голова Сергій Романюк.

Відповідно до програми заходу першого дня діти пройшли теоретичну підготовку: сівши за 9 столів, в’язали вузли, навчалися як визначити висоту дерева, ширину річки, як правильно, скориставшись компасом, визначати відстань.

В другій половині дня відбулися практичні заняття, в ході яких проведено дистанцію «смуга перешкод», навісну переправу, паралелі альпіністської системи, вправи купина, болота. Також учні визначали висоту предмета, ширину річки. Крім того, відбулися конкурси кулінарної кухні, художньої самодіяльності, у ході яких очільники району скуштували приготовлені страви.

На захід був також запрошений Олександр Суворов, випускник Орепівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, який займається альпінізмом, туризмом. Він показав дітям за допомогою слайдів, на яких вершинах Кавказу побував.

09 червня семінар-практикум з туризму продовжився за участю вчителів, які виконали тімбілдінг, тобто вправи на згуртування педагогічного колективу.

Крім того, в ході заходу було продемонстровано художню самодіяльність, а також кожна школа показувала посвяту в туристи.

Довідково

Тімбілдінг — це ряд заходів, орієнтованих на згуртування колективу, створення з нього сильної команди, яка досягатиме цілей і виконуватиме завдання не просто швидко, а й ефективно та якісно.

Тімбілдінг дає можливість сформувати неформальну атмосферу в колективі, створити команду однодумців, виявити лідерів у колективі, згуртувати співробітників, сформувати навички колективної взаємодії.

 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/30-novini/10309-seminar-praktykum-z-turyzmu#sigProGalleria278702884a
joomlamodniyportal.ru