Друк

28 липня - День хрещення Київської Русі-України

.

Шановні співвітчизники!

28 липня православні християни відзначають День Хрещення Київської Русі й день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира — хрестителя Русі.

 Прийняття Київською Руссю християнства стало подією вселенського значення, що на віки визначила духовну долю нашої Церкви й українського народу й донині має величезний вплив на життя суспільства й держави. Християнство долучило Київську Русь до родини європейських християнських народів, перетворило Київ на одну з твердинь віри, могутню столицю великої держави.

Сьогодні це свято об’єднує нас навколо справжньої духовної радості та національної ідеї. Воно є важливим етапом очищення суспільства й поваги до вічних цінностей нашої історії.

Сердечно вітаючи жителів, гостей та духовенство Новоград-Волинського краю, від щирого серця бажаємо, щоб свято хрещення Київської Русі зцілило і об’єднало наші душі у великій вірі до нашого Спасителя, примножувало добробут в кожному домі, давало здоров’я на багато мирних і щасливих років.

Нехай День Хрещення Київської Русі, відзначення пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира означиться в нашому житті осмисленим спадкоємним долученням до вічних смислів буття і вічного життя.

Перший заступник голови                                                           Голова районної ради
адміністрації
Руслан Кирилюк                                                                           Франц Весельський