Друк

Велике будівництво на Житомирщині: На високій стадії готовності будівництво нової амбулаторії у селі Сінгури

.

05 жовтня голова Житомирської райдержадміністрації Юрій Оханський ознайомився з ходом робіт на будівництві амбулаторії на 1-2 лікаря з житлом у селі Сінгури.

 

Проєкт реалізується у рамках Національної програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським.

Планом робіт передбачено будівництво одноповерхової будівлі загальною площею 320,0 м кв.:

житлова зона (житлові кімнати, кухня їдальня, гардеробна, санвузли, душові);

зона для надання первинної медичної допомоги (кабінети лікарів, процедурна, кабінет щеплень, аптечний пункт, реєстратура).

Як повідомляє Житомирська РДА, об’єкт перебуває на високій стадії готовності. З попереднім підрядником, який починав будівництво у 2018 році договір розірвано. Новий підрядник ТОВ «БК «Будмоноліт» має завершити роботи вже у грудні 2020 року.

Наразі вже виправлено недоліки з крівлею, проводяться внутрішні роботи, ведеться підготовка до робіт із благоустрою території амбулаторії.

Функціонування нової амбулаторії у Сінгурах дозволить суттєво покращити медичне обслуговування жителів громади – її проєктна потужність складає 37 відвідувань за зміну.

Нагадаємо, що увійшли в активну стадію роботи з реконструкції приймального відділення в КНП «ЦРЛ».

Довідково. Замовником робіт – Департамент регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації.

Джерело фінансування – субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

Загальна кошторисна вартість будівництва складає 9 млн 056 тис. грн, з яких 10% – співфінансування з місцевого бюджету.