Друк

Велике будівництво на Житомирщині: в обласному протитуберкульозному диспансері завершено перепланування внутрішніх приміщень під інфекційне відділення

.

У рамках програми Президента України «Велике будівництво» здійснюється розбудова соціальної інфраструктури Житомирської області. Так, у смт Гуйва Житомирського району в обласному протитуберкульозному диспансері Житомирської обласної ради проводиться реконструкція лікувального корпусу (дитяче відділення) під інфекційне відділення.

 

 

Ідея реалізації проєкту виникла у зв’язку із поширенням захворюваності на COVID-19 та нестачею спеціалізованих інфекційних відділень для госпіталізації хворих на коронавірусну інфекцію. Реалізація проєкту дозволить створити нове сучасне інфекційне відділення розраховане на 40 пацієнтів, забезпечити його новим обладнанням, лікувальною та діагностичною апаратурою та створити безпечні умови для лікування інфекційних хворих.

 

Як повідомляє Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА, в існуючій двоповерховій будівлі проводиться перепланування для розміщення двох відділень:

 

гострих кишкових інфекцій (1-й поверх);

 

повітряно-крапельних інфекцій (2-поверх).

 

Проєктом передбачається увесь комплекс заходів із підвищення енергоефективності будівлі (утеплення фасадів, підвалів, горища, заміна покрівлі, віконних та дверних блоків). Також будуть оновлені всі інженерні мережі, устаткування та сантехніка.

 

У плані благоустрою передбачається спеціальний майданчик для дезінфекції транспортних засобів приймального відділення, а також майданчик для кисневого пункту. Будуть впорядковані газони та проїзди.

 

Для доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями та організації внутрішньо-лікарняних перевозок запроєктовано медичний ліфт.

 

На сьогодні виконано усі демонтажні роботи, перепланування внутрішніх приміщень, доштукатурний комплекс робіт, утеплено дах та влаштовано нову покрівлю. Завершено розводку внутрішніх інженерних мереж. Майже у всіх приміщеннях виконано керамзито-бетонну підготовку для стяжки підлог. Влаштовано ганки та пандуси, майданчик для кисневої станції. Розпочато монтаж підвісних стель та утеплення фасадів.

 

Реконструкцію заплановано виконати за 2 роки. Загальна кошторисна вартість проєкту 48043,75 тис. грн.  Фінансування буде здійснюватися з державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. Проєкт розбито на ІІ черги:

 

вартість І черги – 35,0 млн грн (реконструкція внутрішніх приміщень, влаштування покрівлі);

 

вартість ІІ черги – 13,0 млн грн (утеплення та оздоблення фасадів, благоустрій території, підключення до зовнішніх інженерних мереж).

 

Видатки на поточний рік передбачено у сумі  25000,0 тис. грн: кошти ДФРР – 22500,0 тис. грн; кошти обласного бюджету 2500,0 тис. грн.

 

На сьогодні касові видатки складають 18343,58 тис. грн, у тому числі: кошти ДФРР – 15843,58 тис. грн; кошти обласного бюджету – 2500,0 тис. грн.

 

Нагадаємо, що у рамках Програми Президента «Велике будівництво» у Житомирській області також проходить реконструкція обласного онкологічного диспансеру.

 

joomlamodniyportal.ru