Друк

Профілактичні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)

.

Шановні мешканці Новоград-Волинського району! В період з 30 листопада по 7 грудня 2020 року на території Новоград-Волинського району було зареєстровано 50 жителів району із підтвердженою коронавірусною хворобою COVID-19.

 

Мали місце випадки захворювання мешканців Новоград-Волинського району на коронавірусну хворобу COVID-19 в населених пунктах наступних сільських та селищної рад: Ярунська (села Колодянка-8 осіб, Ярунь, Орепи і Гірки по одній особі), Городницька (смт.Городниця-6 осіб, села Лучиця-2 особи, Червона Воля і Дубники по одній особі), Брониківська (села Кропивня-3 особи, Ужачин-2 особи, Романівка-2 особи, Миколаївка-1 особа), Стріївська (село Гульськ-3 особи), Пищівська (село Пищів-2 особи), села Наталівка (6 осіб), Майстрів (4 особи), Степове (4 особи), Пилиповичі (2 особи) і Олександрівка (1 особа).

На підставі вищевикладеного звертаємось і нагадуємо про виконання та дотримання наступних вимог:

-  дотримуйтеся соціальної дистанції;

-  тримайтеся на безпечній відстані від інших людей;

-  тримайтесь осторонь кожного, хто кашляє чи чхає;

-  уникайте фізичного контакту при вітанні;

-  не тисніть руки та не обнімайтеся;

-  ретельно мийте та дезінфікуйте руки;

-  не торкайтеся руками рота, носа та очей;

-  дотримуйся респіраторної гігієни;

-  носіть захисну маску у громадських місцях;

-  правильно використовуйте та утилізуйте захисні маски;

Дбайте про близьких людей літнього віку, без нагальної потреби не виходьте з дому.

Маєте підвищену температуру, кашель, ускладнене дихання та інші симптоми інфекції – негайно зверніться до лікаря!

 

  Також нагадуємо Вам, що на період карантину необхідно дотримуватись протиепідемічних заходів та карантину, особливо в місцях масового скупчення людей (ринки, об’єкти торгівлі і харчування, транспортні засоби загального користування тощо).

Наполегливо звертаємося до осіб, які захворіли та які мали контакт з пацієнтами з підтвердженими випадками COVID-19 суворо дотримуватись режиму самоізоляції у визначені терміни (не менше 14-ти діб). 

За недотримання протиепідемічних заходів, порушення режиму самоізоляції під час карантину до громадян (як юридичних так і фізичних) будуть застосовані міри адміністративної відповідальності, а у випадку порушення режиму самоізоляції, що призвело до тяжких наслідків, в тому числі смерті третіх осіб, будуть застосовані міри кримінальної відповідальності.