Друк

145-річниця славетної землячки

.

Вже багато років наше місто славиться на всю Україну, як Батьківщина поетеси Лесі Українки. Сьогодні ж, 25 лютого, вся Україна святкує день народження нашої землячки.

Завітали до затишної оселі-музею Лесі Українки і керівники району, які не могли не привітати берегиню, господиню Лесиного дому і за сумісництвом директора музею Віру Омелянівну Римську з таким поважним для всього міста та району святом.

Як завжди привітно та з легкістю зустрічала господиня заступника голови райдержадміністрації Наталію Даниленко разом з головою районної ради Дмитром Рудницьким та заступником голови районної ради Анною Громико.

Керівництво району привітало Віру Омелянівну, подякували за віддане служіння своїй справі. За те що стільки років живе пам'ять про нашу землячку, за те що все в музеї і досі в тому стані в якому було при житті Лесі Українки.

«Не багато людей готові присвятити своє життя чомусь подібному, а ви дивуєте кожного своєю відданістю та любов'ю. Ми пишаємося, що живемо на Батьківщині славнозвісної поетеси, яка прославила наше маленьке місто на весь світ, і від усього серця вітаємо вас з цим святом!», - мовила Наталія Даниленко.

Ну і звичайно не могли втриматися від короткої екскурсії оселею землячки, і в найзатишнішому куточку будинку, в кімнаті Лесі, поклали квіти в честь свята. Із задоволенням вислухали розповіді Віри Омелянівни про життя Лесі Українки: вона розповідає їх так, ніби сама прожила все це. Вкотре подивилися на гордість музею - особисті речі Лесі, оглянули кімнати та в кінці екскурсії подякували за гостинність та приємно проведений час.

«О, ці пісні не вмруть між нами зроду,
Поки душа в народу ще жива.
І як огні досвітні у негоду,
Так тих пісень пророчії слова
Освітять шлях у темряві народу...»
(«Пам'яті Лесі Українки»)

Сектор інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/novini/63-novini/novini-rajonu/6158-145-richnitsya-slavetnoji-zemlyachki#sigProGalleriae9b98492bc
joomlamodniyportal.ru