Друк

Відбулися урочисті заходи з нагоди Міжнародного свята літератури та мистецтв "Лесині джерела-2021"

.

Сьогодні, 24 липня, з нагоди Міжнародного свята літератури та мистецтв "Лесині джерела" у приміщенні Будинку рад відбувся офіційний прийом міського голови Миколи Боровця іноземних делегацій та гостей міста.

У заході взяли участь заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Юрій Оханський, голова Новоград-Волинської райдержадміністрації В'ячеслав Авраменко, голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко, заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, голова Новоград-Волинської районної ради Артур Загривий, народний депутат України Дмитро Костюк, депутати обласної, районної та міської рад, голови міських, селищних та сільських рад, міські голови попередніх скликань, представники громадськості, лесезнавці, керівники підприємств, установ та організацій.

Також на захід завітали зарубіжні делегації, які прибули з Грузії, Німеччини та делегації з міст-партнерів – м.Долина (Івано-Франківська область), м.Борислав (Львівська область), м.Гадяч (Полтавська область), м. Луцьк (Волинська область), м. Коростень (Житомирська область), м. Коломия (Івано-Франківська область), які привітали присутніх зі святом та вручили міському голові Миколі Боровцю цінні подарунки.

Цього ж дня голова Новоград-Волинської райдержадміністрації В'ячеслав Авраменко взяв участь у святковій ході від Літературно-меморіального музею Лесі Українки до площі Лесі Українки. Натхненні віршем геніальної поетеси «Як дитиною, бувало…», учасники ходи пройшли вулицями міста під супровід мелодій військового оркестру. Урочиста хода завершилась на площі, яка має назву видатної української письменниці. Там присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника Лесі Українці та вклонилися землі, що подарувала світу геніальну поетесу.

На святковій сцені міський голова Микола Боровець вручив головні відзнаки міста - «Орден «Звягель» та звання «Почесний громадянин міста Новограда-Волинського» та привітав учасників свята.

З вітальним словом виступив і заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Юрій Оханський. Він побажав присутнім міцного здоров’я, щастя, оптимізму, наснаги, миру та злагоди і зазначив:

“Виходячи на цю сцену, я неодноразово задавав собі питання, а хто така Леся Українка для нас, для душі, для українців. Відповідь однозначна – це фундамент нашої нації. Це той пророк, який в дев’ятнадцятому столітті своїми творами, своїми віршами вчив нас з вами боротися за нашу незалежність, за нашу неньку Україну”.

Свято продовжилось піснями і танцями творчих колективів України.

joomlamodniyportal.ru