Друк

Про заходи щодо посилення пожежної безпеки в період збирання врожаю 2011 року

РОЗПОРЯДЖЕННЯ голови районної державної адміністрації

 

Про заходи щодо посилення пожежної безпеки в період збирання врожаю 2011 року

 

 

Аналіз минулорічного проведення зернозбиральної кампанії в районі свідчить про серйозні недоліки в забезпеченні протипожежного захисту при збиранні та зберіганні врожаю.

Причиною подібного становища є висока зношеність сільськогосподарської техніки, незабезпеченість її іскрогасниками та первинними засобами пожежегасіння, низький рівень знань працівниками вимог пожежної безпеки, неналежна, а подекуди повна відсутність сторожової охорони та чергування пожежних команд.  Ситуація із здійснення протипожежного захисту на селі ускладнюється внаслідок зниження боєздатності команд пожежно-сторожової охорони та їх ліквідації.

На виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 24.05.11 №195 „Про заходи щодо посилення пожежної безпеки в період збирання врожаю 2011 року” та з метою недопущення втрат зернових і грубих кормів через пожежі в місцях збирання, зберігання і переробки врожаю у 2011 році:

1. Управлінню агропромислового розвитку (Кирилюк Р.М.) разом з представниками районного управління ГУ МНС України в області (Цимбалюк Ю.А.), начальнику інспекції Держтехнагляду (Семенюк С.В.) організувати проведення спільних перевірок підприємств агропромислового комплексу.

2. Рекомендувати сільським, селищній радам, керівникам  (власникам) підприємств, установ та організацій усіх форм власності на період зернозбиральної компанії:

    2.1 Виконати комплекс протипожежних заходів на об’єктах збирання та переробки продукції нового врожаю. Забезпечити цілодобову охорону зерно- та кормоскладів з метою профілактики крадіжок та виникнення пожеж.

    2.2 З метою запобігання виникнення пожеж, їх розповсюдження на хлібних масивах заборонити спалювання стерні і пожнивних рештків на полях сільгосптоваровиробників.

    2.3 Вжити заходів щодо комплектування зернозбиральної та іншої техніки, задіяної при збиранні врожаю, іскрогасниками, первинними засобами пожежогасіння.

    2.4 Вжити заходів щодо виконання вимог постанов Кабінету Міністрів України від 24.02.03 №202 „Про затвердження Положення про місцеву пожежну дружину (команду)” та розпорядження голови райдержадміністрації від 15.04.09 №279 „Про забезпечення діяльності добровільних пожежних дружин (команд)” щодо створення та організації цілодобового чергування підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони.

    2.5 Спільно з працівниками міськвідділу УМВС України в Житомирській області і державного пожежного нагляду запровадити постійні обстеження та об’їзди хлібних масивів, місць зберігання та переробки нового врожаю. Вжити заходів до закриття польових доріг через хлібні масиви.

    2.6 Щомісяця до 10 числа в період проведення зернозбиральної кампанії інформувати райдержадміністрацію про хід виконання розпорядження.

3. Редакції газети «Лесин край» (Остапчук Л.П.), сектору з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадкістю райдержадміністрації (Денисенко І.В.) забезпечити у засобах масової інформації висвітлення питань щодо стану пожежної безпеки сільськогосподарських підприємств, проведення роз’яснювальної та пропагандистської роботи серед населення з попередження пожеж на хлібних масивах у місцях заготівлі, переробки та зберігання врожаю.

4. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації Поліщука А.Б..

 

Заступник голови
державної адміністрації                                                       А.Б.Поліщук