Друк

Пожежа на території району

.

14 жовтня о 19:45 на пункт зв'язку 10 ДПРЧ м.Новоград-Волинський надійшло повідомлення від чергового ОКЦ Управління ДСНС України у Житомирській області про пожежу у тимчасовій споруді (котельні) сушки на території пилорами ФОП Бака М.Р. в селі Маковиці, Новоград-Волинського району.

По прибуттю о 20 год. 14 хв. було встановлено, що з споруди йде чорний їдкий дим, а господарське майно та безпосередньо дерев'яна підлога всередині охоплені полум'ям. До прибуття оперативно-рятувального підрозділу гасіння пожежі не здійснювалось через відсутність на об'єкті первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників відповідного типу). Про пожежу повідомив один з мешканців села, який на той момент перебував неподалік.
Час локалізації пожежі 20:18, ліквідації – 20:45, до ліквідації було залучено 1 віділення чергового караулу: 5 чоловік особового складу та 1 одиниця пожежно-рятувальної техніки.
На момент ліквідації пожежі вогнем було знищено 12 м. кв. дерев'яної підлоги, 100 кг тирси, непрацюючий холодильник, 2 вулики. Внаслідок дії високої температури та відкритого вогню пошкоджено металеву конструкцію тимчасової споруди.
Врятовано розташовані поряд будівлі та господарське майно. Ймовірна причина пожежі: порушення при експлуатації обігрівальної установки. Всі обставини на разі встановлюються.

Новоград-Волинський МРВ
У ДСНС України у Житомирській області