Друк

У районі було зафіксована черговий випадок сказу

.

Чергові випадки сказу було виявлено нещодавно на території нашого району.

Так 21 вересня близько 06:00 год ранку жителька села Лагульськ побачила біля собаки, який був прив'язаний за подвір'ям, мертву, погризену лисицю. Мертву лисицю господарка подвір'я викинула на смітник. Про даний випадок повідомила завідувача Лебедівською дільничною ветлікарнею. В результаті проведених досліджень, Житомирська РДЛВМ встановила факт сказу.
При розслідуванні цього випадку, контактованих осіб не виявлено. Всі свійські тварини, які мешкають у даному господарстві були щеплені проти сказу з профілактичною метою. На місці загибелі проведена дезінфекція 5% розчином хлорного вапна.
Інший випадок сказу було зафіксовано у селі Косенів, де захворів домашній кіт. При проведенні розслідування завідувачем Піщівської дільничної ветлікарні встановлено, що в дворі місцевої мешканки, її домашнього собаку покусав сусідський кіт, який випадково забіг до двору. Нині собака щеплюється проти сказу з лікувальною метою.
У зв'язку з нещодавніми випадками захворювання на сказ у районі, 26 вересня відбулось позачергове засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Новоград-Волинській районній державній адміністрації. Комісія, на чолі із заступником голови райдержадміністрації Андрієм Подіком, детально розглянула питання порядку денного. Після чого присутні обговорили ситуацію, що склалася у районі на сьогоднішній день, шляхи та методи її вирішення. По завершенню засідання були прийняті відповідні рішення та затверджено план заходів по боротьбі зі сказом.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА