Друк

За результатами I етапу Всеукраїнського заходу «Урок» всі діти шкільного віку залучені до навчання

.

З метою залучення дітей шкільного віку до навчального процесу в період 01.09.2017 по 13.09.2017 року службою у справах дітей райдержадміністрації спільно з відділом освіти райдержадміністрації, керівниками загальноосвітніх навчальних закладів, працівниками Новоград-Волинського відділу поліції проведено І етап Всеукраїнського заходу «Урок».

В районі проживає 3675 дітей, яким необхідно здобувати шкільну освіту.
Внаслідок злагоджених і скоординованих дій суб'єктів всі діти шкільного віку приступили до навчання.

Узагальнено і проаналізовано інформацію щодо продовження навчання учнів 9-х класів. Випадків незаконного відрахування учнів не виявлено.

У ЗОШ району навчаються 4 дитини, які є внутрішньо переміщеними особами. Вищезазначена категорія дітей забезпечена підручниками.
З дітьми, які схильні до пропусків занять, бродяжництва, перебувають н обліку дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, проведено відповідну профілактичну роботу з метою запобігання вчинення правопорушень та недопущення негативних проявів поведінки, пропусків занять без поважних причин, залишення постійного місця проживання.
Таким чином, робота щодо виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок учбового періоду, усунення причин та умов даного явища, соціального захисту виявлених дітей, запобігання їх бездоглядності та безпритульності продовжуватиметься протягом вересня-жовтня поточного року. Заходи по охопленню всіх дітей навчанням, як вимагає чинне законодавство, триватимуть протягом усього навчального року.

Служба у справах дітей райдержадміністрації