Друк

„Я хочу бачити життя”

.

З 9 березня по 9 квітня проходила XІІ Всеукраїнська благодійна акція „Серце до серця" під гаслом „Я хочу бачити життя".

Метою даної акції є придбання медичного офтальмологічного обладнання в дитячу обласну лікарню.
Цьогоріч українці вкотре об'єдналися для вирішення важливої проблеми – збереження зору у дітей. Всеукраїнський благодійний фонд "Серце до серця" уже втретє провів акцію по боротьбі зі сліпотою у дітей.

ВООЗ у глобальній програмі «Зір-2020» говорить про те, що потрібно зменшити кількість сліпих (від сліпоти якої можна уникнути – тобто вродженої катаракти, глаукоми ) – у 2 рази до 2020 року. Ця Акція проводилась для того для того, щоб дооснастити дитячі відділення обласних лікарень і своєчасно діагностувати проблеми зору. У 2005 році в Україні було близько 12 тисяч сліпих дітей, а тепер – близько 7 тисяч. Це тільки через те, що є сучасне обладнання і є можливість діагностувати вроджену патологію та своєчасно її пролікувати . Особливо вразлива група дітей – немовлята у яких несвоєчасна діагностика та лікування вродженої або рано набутої патології призводить до слабкозорості чи сліпоти вже у ранньому віці.

Наявність необхідної офтальмологічної апаратури та її своєчасне обслуговування є одним із вирішальних питань у наданні якісної та ефективної медичної допомоги дітям з вадами зору. Нажаль, вже існуюче обладнання дитячих очних відділень працює майже безперервно, а тому неминучим процесом є зношування та вихід з ладу як діагностичної, так і лікувальної апаратури, якої наразі не вистачає для комплексного лікування в умовах, у тому числі і Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні. Така кричуща ситуація із забезпеченням технічної апаратури становить серйозну загрозу наданню вчасної та такої необхідної медичної допомоги дітям з вадами зору і змушує звертатися медиків за допомогою до небайдужих людей.

В ХІІ акції ВБФ "Серце до серця" під гаслом „Я хочу бачити життя" активну участь прийняв Комунальний заклад «Центр первинної медико-санітарної допомоги Новоград –Волинського району». До акції були залучені всі структурні підрозділи закладу - амбулаторії загальної практики сімейної медицини ,фельдшерсько – акушерські та фельдшерські пункти. Спільними зусиллями медичних працівників району при активній участі жителів Новоград –Волинського району в акції ВБФ "Серце до серця" під гаслом „Я хочу бачити життя" за допомогою яких було зібрано:
1.Лебедівська АЗПСМ – 1430 гривень;
2.Гульська АЗПСМ – 693 гривні ;
3.Орепівська АЗПСМ – 355 гривень;
4.Городницька АЗПМ – 302 гривні;
5.Киківська АЗПСМ – 275 грн;
6.Чижівська АЗПСМ – 274 гривні ;
7.Пищівська АЗПСМ -270 гривень;
8.Токарівська АЗПСМ -263 гривні;
9.Тупалецька АЗПСМ – 259 гривень;
10.Ярунська АЗПСМ – 185 гривень;
11.Суслівська АЗПСМ -170 гривень;
12.Броницькогутянська АЗПСМ – 111 гривень;
13 .Середньодеражнянська АЗПСМ – 111 гривень;
14.Пилиповицька АЗПСМ – 111 гривень;
15.Слободароманівська АЗПСМ – 74 гривень;
16.Великомолодьківська АЗПСМ – 72 гривні ;
17.Романівська АЗПСМ – 43 гривні ;
18.Наталівська АЗПСМ – 36 гривень;
19.Таращанська АЗПСМ – 30 гривень

Зібрані благодійні внески Комунальним закладом «Центр первинної медико-санітарної допомоги Новоград –Волинського району» в загальній сумі 5078 грн переказані на Р/р 2600501306399 в Київському Відділенні Центральної Філії ПАТ „Кредобанк", МФО 325365, ЄДРПОУ 34354227, найменування платежу: „Благодійний внесок для Житомирської області.