Друк

Суверенна і єдина рідна ненька Україна

.

Будем в злагоді і мирі
Щастя будувать,
Бо у ворожнечім вирі
Тільки руйнувать.

Тож візьмемося за руки,
Скажем на ввесь світ:
В День Соборності та Злуки
Ми один нарід!

22 січня Україна відзначає знаменну дату в історії становлення української державності – День Соборності України. Ця дата пов'язана з двома подіями Української революції 1918-1923 років: проголошенням Української Народної Республіки самостійною, незалежною, вільною та суверенною державою (22 січня 1918 р.) та Актом Злуки двох державних утворень на українських землях – Української Народної Республіки та Західно–Української Народної Республіки (22 січня 1919 р.)
В районній бібліотеці для дітей оформлено книжкову виставку «Суверенна і єдина рідна ненька Україна», на якій представлена література про історію виникнення Дня Соборності України, про події, пов'язані з об'єднанням українських земель, традицій, звичаїв, мови, що має велике історичне значення для нашого народу.
Боротьба українського народу за соборність – одна із найважливіших сторінок в історії України. Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість, прищеплення любові та поваги до історичних та культурних надбань українського народу, пробудження інтересу до минулого, виховання почуття національної гідності та гордості за Батьківщину.

Матеріал підготувала
бібліотекар районної бібліотеки для дітей
Артеменко В. М.