Друк

Проведи день без автомобіля!

.

У зв'язку з постійним збільшенням кількості автомобілів у всьому світі екологічна ситуація на планеті істотно погіршилася.

Саме тому був придуманий Всесвітній день без автомобіля. Його святкують щорічно 22 вересня. Вперше акція День без автомобіля пройшла у Франції у 1998 році. Тоді в заході брали участь всього близько двох десятків міст. Зате вже до 2001 року до руху офіційно приєдналося більше тисячі міст у 35-ти країнах світу, зокрема, в Японії, Бразилії та Канаді.
На батьківщині акції, у Франції, 22 вересня для автомобільного транспорту традиційно перекриваються дороги центральної частини Парижа. На вулицях можна побачити лише таксі і електромобілі.
Не став винятком і 2016 рік, і завдяки небайдужим жителям району Міжнародний день без автомобілів повинен святкуватися і у нас!
Не будьте байдужими: проведіть всього один день без свого улюбленого автомобіля, використайте на заміну йому більш безпечний, наприклад, велосипед, або піші прогулянки - чудовий спосіб покращити своє здоров'я та настрій! Адже мета цієї акції - не витягти людей із їхніх авто на один день, а створити максимально комфортні умови, аби кожен автомобіліст якомого рідше повертався до свого автомобіля.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА