Друк

Права та обов'язки дітей, які оступилися

.

17 серпня 2016 року службою у справах дітей райдержадміністрації проведено профілактичний захід «Права та обов'язки дітей, які оступилися», метою якого було попередження скоєння повторних правопорушень неповнолітніми особами, які перебувають на обліку.

Директор Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Пелешок П.Г. надав інформацію про надання безоплатної правової допомоги різним категоріям населення, в тому числі дітям, яким оголошено про підозру у вчиненні правопорушення, дітям-сиротам, та дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям, які постраждали від насильства.

Старший інспектор Новоград-Волинського відділу поліції ГУ НП в Житомирській області Швайківський Р.А. роз'яснив про аспекти адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх осіб за вчинення протиправних дій: вживання спиртних напоїв, перебування у місцях масового відпочинку молоді, тютюнопаління.

Психолог Новоград-Волинського відділу кримінально-виконавчої інспекції УДПтС України в Житомирській області Плохотюк Л.В. наголосила дітям на важливості розуміння перспектив свого життя та шляхів їх досягнення відповідно до реальних можливостей, але без порушення їх прав та інтересів.

В рамках заходу підлітки переглянули документальний фільм «Зона особливої уваги». Вибір кінострічки невипадковий – адже головними героями є підлітки,які відбувають покарання у виправних закладах країни.

З підлітками проведено інтерактивну бесіду щодо умов та причин скоєння ними правопорушень, їх планів на майбутнє та їх потреб у соціальній підтримці.

Кожному з них надано рекомендації, які допоможуть переосмислити свої вчинки та стати на шлях виправлення.

Служба у справах дітей РДА