Друк

Підведено підсумки конкурсу «Повір у себе і у тебе повірять інші» у Новоград-Волинському районі

.

Кожна дитина талановита! Головне — відчути це і підтримати. Тому метою конкурсу є сприяння самореалізації, самовизначення дітей з особливими потребами та формування позитивної мотивації в житті. Діти з особливими потребами – найуразливіша категорія дітей.

Виховання їх потребує особливого підходу і методик. Тому метою районного конкурсу «Повір у себе і у тебе повірять інші» є в першу чергу розвиток, підтримка творчих здібностей дітей з функціональними обмеженнями, самоствердження та реалізація їхніх талантів, сприяння інтеграції в суспільство, а також привернення уваги громадськості до проблем дітей та молоді з особливими потребами.

Тож і в цьому році з 14 березня по 15 квітня пройшов конкурс на якому було представлено 14 творчих робіт дітей з функціональними обмеженнями.
Цей конкурс є своєрідним фестивалем декоративно-прикладного мистецтва.
Коли вдивляєшся в творчі роботи, то відчуваєш той таємничий світ фантазії, в якому знаходились діти, коли творили свої шедеври. Відчуваєш ті години натхнення і радості, безмежного щастя, коли народжується краса - краса, яка відтворює багатий внутрішній світ дитини. Для конкурсантів немає обмежень до техніки виконання та тематики, дитина сама обирає те, чим їй хочеться поділитися з іншими. Серед робіт є роботи з паперу, пластиліну, природничого матеріалу, плетені з бісеру, та інше. Навіть дивуєшся тому, як вміло, іноді хитрувато, використані учасниками виставки звичайні матеріали, які знаходяться навколо нас.

Переможцями конкурсу стали Віскушенко Олександра (с.Ярунь) та Пухальська Яніна (с.Гульск). Фото їх робіт направлені для участі в обласному конкурсі "Повір у себе, і в тебе повірять інші".
Крім переможців, участь у конкурсі прийняли Сидорчук Владислав (с.Ярунь), Гудзар Дарія (с.Наталівка), Лавренюк Олександр (с.Ярунь), Осипчук Юлія (с.Ярунь), Захарчук Юрій (с.Ярунь).
Звичайно, усі учасники конкурсу будуть нагороджені грамотами і подарунками. Але сьогодні хочу звернутися до кожного жителя району - майте добро у серці до діток, яким так непросто жити у нашому буденному житті. Дайте підтримку батькам, які, дякуючи Богу, мають силу і здоров'я розвивати своїх дітей, дбати про них, ростити їх. Нехай у ці непрості часи мир і злагода поселяться у наших родинах.

Провідний спеціаліст РЦСССДМ

Трофимчук С.В.