Друк

Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам

.

Відповідно до змін внесених 14.03.2016р. №167 до постанови Кабінету Міністрів України від 05.11.2014 №637 «Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам» передбачено, що починаючи з 1 липня 2016 р. виплата пенсій (щомісячного довічного грошового утримання);

усіх видів соціальної допомоги та компенсацій, довічних державних стипендій за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, коштів Пенсійного фонду України, фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування, що призначені внутрішньо переміщеним особам, буде проводитись через рахунки та мережу установ і пристроїв публічного акціонерного товариства Державний ощадний банк України. Для ідентифікації одержувачів пенсій, які є внутрішньо переміщеними особами, та забезпечення виплати їм пенсій буде здійснюватись емісія платіжних карток, які одночасно будуть пенсійними посвідченнями, із зазначенням на них графічної та електронної інформації про власника та його електронного цифрового підпису.

Строк дії карток, будуть одночасно пенсійним посвідченням встановлюється до трьох років за умови проходження фізичної ідентифікації клієнта в установах публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» перші 2 роки шість місяців, у подальшому – кожні 12 місяців. Після завершення строку дії картки вона буде перевипускатись за рахунок публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України».

За відсутності проходження фізичної ідентифікації одержувачів пенсій публічне акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» буде зупиняти видаткові операції за поточним рахунком до моменту звернення клієнта.

Заступник начальника управління
Н.М. Максимчук