Друк

Про виконання бюджету району за І півріччя 2016 року

.

Заслухавши звіт начальника управління фінансів райдержадміністрації Козеренко І.В. колегія районної державної адміністрації відмічає, що майже всі основні норми Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» та Бюджетного Кодексу України, що безпосередньо стосуються бюджетної сфери, дотримано.

За звітний період зведений бюджет району по власних та закріплених джерелах доходів загального фонду виконано на 178,0 %.
Фактично надійшло до бюджету району доходів 39792,5 тис. грн., при уточненому плані 22352,7 тис. грн., понадпланові надходження становлять 17439,8 тис. грн. У порівнянні з відповідним періодом минулого року фактичні надходження збільшилися на 17128,6 тис. грн.
Для визначення результативності виконання доходної частини, окрім співвідношення планових і фактичних показників, важливим компонентом є наявні тенденції у наповненні бюджету грошовими коштами.
За І півріччя 2016 року місцевими бюджетами досягнуто приросту надходжень загального фонду на 75,6 % у порівнянні з І півріччям 2015 року.
Крім того, районний бюджет отримав базову дотацію з державного бюджету 4286,2 тис. грн., що до уточнених планових показників на відповідний період становить 100%, субвенції – 107361,0 тис. грн., що становить 99,3 % до уточнених планових показників на І півріччя. У тому числі надійшло освітньої субвенції 39875,7 тис. грн., медичної субвенції – 13413,0 тис. грн.

Серед усіх наявних джерел доходів основним є податок на доходи фізичних осіб, який формує 48,1 % доходів загального фонду. За підсумками січня-червня район отримав надходжень у вигляді податку на доходи фізичних осіб в обсязі 19145,8 тис. грн.

Найбільшими платниками є:
1. ТОВ «Церсаніт Інвест»
2. Відділ освіти Новоград-Волинської райдержадміністрації
3.ДП «Новоград-Волинське досвідне лісомисливське господарство»
4. ДП «Городницьке лісове господарство»
5. ТОВ «Птахівник»

Акцизний податок з реалізації пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та нафтопродуктів займає друге місце у питомій вазі надходжень загального фонду місцевих бюджетів і складає 15,8 %, або 6290,4 тис. грн. У порівнянні з відповідним періодом минулого року даного податку отримано більше на 3110,7 тис. грн.

Плата за землю займає третє місце і складає 5397,3 тис. грн., або 13,6 %. До минулого року маємо збільшення надходжень доходів в сумі 1599,0 тис. грн., або 42,1 %.

Єдиного податку за січень-червень за 2016 рік сільські та селищна рада отримали 4936,1 тис. грн., або в три рази більше від суми, запланованої до доходів поточного року, а в порівнянні з минулим роком на 71,4 % більше. В сумарному вигляді це складає 2056,5 тис. грн.

Надходження збору за спеціальне використання лісових ресурсів місцевого значення становить 3323,1 тис. грн., що в два рази перевищує виконання податку до минулого року, або це становить 1880,8 тис. грн.

Враховуючи вищевикладене, колегія районної державної адміністрації

В И Р І Ш И Л А:

1. Роботу управління фінансів райдержадміністрації та Новоград-Волинської ОДПІ ГУ ДФС у Житомирській області з питань виконання бюджету району за І-е півріччя 2016 року вважати задовільною.

2. Рекомендувати сільським та селищному головам:

1) Забезпечити виконання планових показників надходжень до місцевих бюджетів, затверджених радами, забезпечувати якісне виконання доходної частини у розрізі всіх джерел надходжень, проводити постійно роботу з податковими органами та платниками податків щодо залучення резервів для збільшення надходжень та погашення недоїмки до бюджетів усіх рівнів.

2) Забезпечити вчасну та в повному об'ємі виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ сільських, селищної рад.

3) У першочерговому порядку спрямувати вільні залишки бюджетних коштів та додатково отримані доходи в процесі виконання бюджетів на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери та проведення розрахунків за енергоносії спожиті бюджетними установами.

3. Рекомендувати Новоград-Волинській ОДПІ ГУ ДФС у Житомирській області (Юрковська П.С.) постійно вживати заходів щодо наповнення місцевих бюджетів для забезпечення виконання статті 51 Бюджетного кодексу України.

4. Управлінню фінансів райдержадміністрації (Козеренко І.В.):

1) Забезпечити виконання планових показників доходів загального фонду місцевих бюджетів.
2) Проводити щоденний контроль щодо надходження доходів до бюджету району.
3) Забезпечити виконання статті 51 Бюджетного кодексу України протягом поточного бюджетного періоду.
4) Протягом трьох днів підготувати проект розпорядження голови райдержадміністрації із зазначеного питання.