Друк

УВАГА! ПЕРОРАЛЬНА ВАКЦИНАЦІЯ ДИКИХ М’ЯСОЇДНИХ ТВАРИН

.

Інформуємо громадян про початок проведення осінньої кампанії з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних  тварин (вовків, лисиць, в т.ч. безпритульних собак).

 

Зазначена кампанія проводитиметься з метою збереження стабільної епізоотичної ситуації зі сказу на території  Звягельського району.

Пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу, як і торішня,  буде проводитись шляхом наземного розподілу принад, які містять високоімунну, безпечну вакцину -  з 25.09.2024р. До проведення  пероральної вакцинації залучатимуться працівники територіальних структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області у тісній взаємодії з представниками Столичного лісового офісу ДП «Ліси України» та користувачами мисливських угідь.

Вкотре наголошуємо, що такий спосіб вакцинації безпечний і для людини, і для навколишнього середовища. Спеціально вибраний саме такий варіант: використовуються невеличкі їстівні брикети-приманки з приємним запахом, аби на них фокусувалися лише тварини, а всередині – активна вакцина. Розкидатиметься вакцина на території, де проживають дикі тварини, – не в місті, не в жодному іншому населеному пункті. Лише в лісах і полях. Тому грибникам і ягідникам не варто лякатися, якщо помітять у лісі такий брикетик.
Вакцина являє собою поживну принаду в яку поміщений полімерний блістер з антигеном. Вакцинації підлягають собаки, вовки, лисиці, єнотоподібні собаки, єноти, домашні та дикі кішки. Протипоказання відсутні.

Звертаємось до мешканців з проханням та порозумінням віднестись до заходів з вакцинації диких м'ясоїдних тварин, при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки, а залишати привабливими для тварини.

Заздалегідь дякуємо за розуміння!

За інформацією Звягельського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.