Друк

#ПрозорістьТаПідзвітність: Робочою групою проаналізовано публічні закупівлі територіальних громад Житомирського району

.

Робоча група «Прозорість та підзвітність» при Житомирській РВА продовжує аналіз публічних закупівель, оголошених суб’єктами господарювання в територіальних громадах Житомирського району. Основна увага приділяється доцільності та обґрунтованій необхідності витрачання бюджетних коштів в умовах воєнного стану. 

На розгляд було винесено три закупівлі, оголошені в серпні 2024 року. 

Березівська сільська рада, реагуючи на скарги жителів сіл Іванівка та Садки, планує через тендерні торги придбати щебінь для ремонту розбитих доріг. Глибочицька сільська рада має намір капітально відремонтувати дорожнє покриття, яке перебуває у вкрай поганому стані. Вартість закупівлі включає прочистку труб та очищення дороги від чагарників. Станишівська сільська рада виділяє кошти з місцевого бюджету на ремонт закладу дошкільної освіти – від покрівлі до утеплення приміщення. Вартість цієї закупівлі перевищує 4 млн грн, що підтверджено проєктно-кошторисною оцінкою. 

Загалом вартість оголошених тендерів становить понад 8,7 млн грн. 

Проаналізовані закупівлі за участю представників територіальних громад визнані обґрунтованими і необхідними для виконання. 

Крім цього, на засіданні було розглянуто інші публічні закупівлі, які не виносилися на обговорення робочої групи. Серед них – закупівля деревини для медичних та освітніх закладів у Новогуйвинській і Квітневій громадах, вартість якої майже 2 млн грн. Окрім цього, Березівська, Станишівська та Новогуйвинська громади оголосили закупівлі техніки та приладів для військових на понад 4 млн грн. 

Таким чином, серпневі закупівлі спрямовані на розв'язання ключових інфраструктурних питань, а також на підтримку життєво важливих потреб медичних, освітніх закладів та військових.

З сайту ЖОВА