Друк

Новий спортивний сезон: Розширюємо горизонти змагань Пліч-о-Пліч!

.

Нещодавно на базі ВСП «Фаховий коледж будівництва, архітектури та дизайну» Поліського національного університету відбувся обласний семінар-практикум з регбі.

Важливо зазначити, що в новому сезоні до традиційних п’яти видів спорту додаються нові дисципліни, і серед них регбі, який поки що не є надто популярним серед шкільних команд.

Безконтактна гра “Регбі-5” – офіційно визнаний командний вид спорту, де можуть грати одночасно і хлопці, і дівчата, а ризик травм мінімальний.

У сезоні 2024/2025 команди будуть формуватися з учнів середньої школи (5-8 класи).

Для участі в семінарі зареєструвалися 42 представники різних освітніх закладів та громад. У заході взяли участь представники Федерації Регбі України, обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ, а також НОК України в Житомирській області. Серед учасників були представники професійно-технічних навчальних закладів та фахових коледжів, а також Житомирська, Коростишівська, Черняхівська, Радомишльська та Глибочицька громади.

Проєкт Пліч-о-Пліч у 2023/24 навчальному році став справжнім відкриттям серед учнів та вчителів. Він виховує не лише спортивну майстерність, а й навчає взаємодії в команді, підтримує розвиток дружніх відносин та прагнення досягати успіхів. У новому сезоні продовжується впровадження нових видів спорту, надаючи школярам можливість випробувати себе, розвивати лідерські якості та підкорювати нові спортивні висоти.

 

Довідково. Організаторами заходу виступили Федерація Регбі України, Інститут модернізації змісту освіти, Департамент освіти і науки Житомирської обласної військової адміністрації, Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, та Поліський національний університет.

#разомпереможемо #плічопліч #шкільніліги #scl #scl_регбі5