Друк

#тияк: Психологиня з Житомирщини завершила навчання для тренерів за програмою mhGAP

.

Психологиня простору психосоціальної підтримки «Дбаю про себе» при Овруцькому ЦПМСД, Тетяна Бичківська, успішно завершила навчання для тренерів за програмою mhGAP, спрямованою на подолання прогалин у сфері психічного здоров’я. Навчання за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я, Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?” та Міністерства охорони здоров’я України. 

 

Програма mhGAP (Mental Health Gap Action Programme) розроблена для того, щоб зменшити дефіцит професіоналів у сфері психічного здоров’я та забезпечити доступ до якісних психіатричних послуг у всіх регіонах України. У рамках цієї програми Тетяна Бичківська разом із ще 19 фахівцями з 16 регіонів України пройшла інтенсивне навчання, яке охоплювало основні принципи діагностики, лікування та профілактики розладів психічного здоров’я. 

Після завершення навчання фахівці активно поширюватимуть отримані знання у своєму регіоні, допомагаючи місцевим медичним працівникам впроваджувати нові методи роботи з пацієнтами, які страждають від психічних розладів. 

Програма mhGAP є частиною більш широкої стратегії Міністерства охорони здоров’я України, спрямованої на розвиток системи охорони психічного здоров’я, зокрема в регіонах, які найбільше постраждали від збройного конфлікту. 

#тияк #міністерствоохорониздоровя #психічнездоровя #mhGAP

З сайту ЖОВА