Друк

#ЗнаЇмо: Переваги вибору сертифікованих органічних продуктів для школярів

.

Для батьків забезпечення дітей найкращим харчуванням є пріоритетом. Один зі способів зробити це — включити в раціон органічні продукти, які мають численні переваги для здоров’я та збереження навколишнього середовища. Органічне сільське господарство сприяє підтримці екосистем і зменшує негативний вплив на планету.

При виборі органічної продукції важливо звертати увагу на маркування, яке підтверджує відповідність продукту вимогам органічного законодавства. В Україні діє державний логотип для органічної продукції, що складається з жовтого і блакитного кіл, які формують зелений листок. Цей символ підтверджує, що продукт відповідає всім стандартам органічного виробництва, встановленим українським законодавством.

 

Окрім національного маркування, варто також шукати органічний логотип Європейського Союзу — так званий «євролисток». Це допоможе зробити усвідомлений вибір на користь здоров’я ваших дітей і майбутнього нашої планети. 

Довідково. Одним з основних кроків залучення українців до здорового способу життя є Реформа системи шкільного харчування, ініційована Оленою Зеленською. Переходь на платформу «ЗнаЇмо» та ознайомся з основною інформацію про реформу, нормативно-правову базу, навчальні матеріали, підказки про реформу тощо. Основне завдання платформи – інформувати освітніх управлінців, керівників закладів освіти, педагогів та батьків про зміни в системі харчування та найкращі практики організації харчування у школах. 

#ЗнаЇмо

#ЗдороваЇжа

#СтаньСильним

З сайту ЖОВА