Друк

#безбар’єрність: Яким має бути зразкове безбарʼєрне реабілітаційне відділення на прикладі міської лікарні №2 ім. В. П. Павлусенка у Житомирі

.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров’я України, місцеве відділення реабілітації, яке днями відкрило свої двері для пацієнтів, вже стало справжнім місцем надії для тих, хто потребує тривалого відновлення та підтримки на шляху до повноцінного життя.

Центр спроєктовано з думкою про кожного пацієнта: просторі коридори з широкими дверними отворами, які дозволяють легко пересуватися на інвалідному візку, новий ліфт для зручного доступу на всі поверхи, спеціально облаштовані санітарно-гігієнічні зони, що відповідають потребам маломобільних пацієнтів. 

Люди з порушенням зору також відчують турботу: усі інформаційні таблички продубльовано шрифтом Брайля, що робить простір ще доступнішим. 

Це відділення стане опорою для тих, хто вже пройшов гострий реабілітаційний період, але потребує додаткової допомоги. Команда професіоналів, до якої входять лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти, психологи та логопеди, об’єднує зусилля, щоб допомогти пацієнтам повернутися до звичного життя, відновити втрачені навички та зміцнити здоров’я. 

У залі фізичної терапії є все необхідне сучасне обладнання: бігова доріжка і велотренажер для підвищення витривалості, степер, який імітує підйом по сходах, та мотомед, що дозволяє тренуватися навіть людям на інвалідних візках. 

Турбота про кожну деталь для якісного відновлення має бути прикладом! 

Проєкт реконструкції відділення реалізовано в межах Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні за ініціативи першої леді України Олена Зеленська та флагманського проєкту МОЗ «Впровадження доступної та доказової реабілітації».

З сайту ЖОВА