Друк

Пам'ять, яка об'єднує: щорічний забіг 'Шаную воїнів, біжу за Героїв України'

.

Сьогодні перший заступник начальника районної військової адміністрації Юрій Оханський взяв участь в онлайн засіданні організаційного комітету з підготовки та проведення у Житомирській області щорічного забігу в пам'ять про загиблих воїнів "Шаную воїнів, біжу за Героїв України", де було обговорено регламент забігу. Згодом провів онлайн нараду з відповідальними за цю подію в громадах.

За підсумками зустрічі було вирішено відповідно до Регламенту проведення щорічного патріотичного забігу в пам'ять про загиблих воїнів "Шаную воїнів, біжу за Героїв України" провести його одночасно в усіх громадах. А саме 31 серпня 2024 року о 09:30. Перед забігом о 09:00 вшануємо пам'ять загиблих воїнів Всеукраїнською хвилиною мовчання.

Цей забіг – більше ніж просто спортивна подія. Це можливість для кожного громадянина пробігти за тих, хто вже не зможе цього зробити, висловити вдячність та підтримку родинам Героїв, які віддали найдорожче – своє життя, заради мирного неба над нами.

Захід сприяє формуванню національно-патріотичної свідомості громадян, об’єднуючи людей у спільній меті – вшанувати пам’ять тих, хто віддав своє життя заради нашої незалежності. Герої житимуть  в наших серцях, а цей забіг стане ще одним кроком у збереженні історичної пам’яті та національної гідності українського народу.

Запрошуємо всіх небайдужих приєднатися до забігу й віддати шану тим, хто захищав нашу країну.

Інформацію про місце проведення забігу можна дізнатися в міських, селищних, сільських радах або на офіційних інтернет-ресурсах.