Друк

Засідання Конгресу місцевих та регіональних влад: шлях до розвитку та стабільності

.

20 серпня відбулося чергове засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України під головуванням Володимира Зеленського,
у якому в онлайн форматі взяли участь перший заступник начальника районної військової адміністрації Юрій Оханський і голови міських, селищних, сільських рад району.
Конгресу місцевих та регіональних влад – це дієвий механізм взаємодії між центральною владою, обласними військовими адміністраціями та громадами, що забезпечує ефективну комунікацію та ухвалення важливих рішень.
Одним із ключових моментів засідання стало обговорення питань, які вже неодноразово піднімалися на регіональних рівнях, зокрема під час недавнього засідання Конгресу на Житомирщині. Це питання стосуються додаткового пільгового фінансування проєктів встановлення розподіленої генерації в громадах, що є надзвичайно важливим в умовах енергетичної кризи та потреби в енергетичній незалежності. Рішення на рівні держави вже ухвалено, що дозволяє розпочати реалізацію цих проєктів найближчим часом.
Окрему увагу приділили забезпеченню навчальних закладів шкільними автобусами та сховищами, адже безпека учнів у період повномасштабної війни – пріоритет. Це рішення дозволить значно підвищити можливість очного навчання, навіть у таких складних умовах.
Не менш важливою темою стала підготовка до опалювального сезону. Представники місцевого самоврядування отримали вичерпні відповіді на питання щодо послуг житлово-комунального господарства.
Значна увага була приділена й міжнародному співробітництву на рівні громад та регіонів. Обговорювалися кроки, які дозволять ефективно використовувати отриману допомогу без додаткового фінансового навантаження. Мова йде про техніку, автотранспорт та енергетичне обладнання, які вже передані громадам і активно використовуються в їхній роботі.
Засідання Конгресу місцевих та регіональних влад вкотре підтвердило ефективність цього формату взаємодії між центральною та місцевою владою, запропонованого Президентом України Володимиром Зеленським.
Продовжуємо працювати на благо України та наближаємо нашу Перемогу!