Друк

#тияк? У Любарській громаді на Житомирщині функціонує Центр життєстійкості

.

Ментальне здоров’я — це стан психічного добробуту, який дозволяє людині справлятися зі стресом, реалізовувати здібності, навчатися та працювати, робити внесок у життя своєї громади.

Ментальне здоров’я є основним правом людини та невід’ємною частиною її загального фізичного стану. Тому, задля покращення психічного здоровʼя в громадах Житомирщини створюються Центри життєстійкості. 

Один з таких Центрів у селищі Любар відвідали регіональна координаторка з ментального здоровʼя в області Ірина Гладка і директорка Житомирського обласного центру соціальних служб Анна Антипова. 

Під час візиту вони ознайомились з можливостями і сервісами Центру життєстійкості, роботою фахівців, результатами та планами закладу. 

Жителі Любарської громади звертаються до Центру аби покращити власне ментальне здоров’я та навчитися технікам відновлення і стійкості до життєвих випробувань. 

З моменту відкриття простору фахівцями було проведено 60 групових занять та охоплено 4 080 осіб. 

Індивідуальні та групові психологічні і психосоціальні послуги можуть отримати всі бажаючі безкоштовно за адресою: смт. Любар, вул. Незалежності, буд.71/31 (приміщення Центральної бібліотеки). Графік роботи: понеділок – пʼятниця з 8:00 до 17:00, субота з 12:00 до 15:00, неділя -вихідний. 

Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олени Зеленської забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за експертного партнерства та підтримки World Health Organization (WHO). Керівницею Координаційного центру підтримки цивільного населення при Житомирська ОВА виступає перша заступниця начальника голови ЖОВА Наталія Остапченко.

З сайту ЖОВА