Друк

День пам'яті жертв трагедії в Оленівці

.

2 роки тому, в ніч з 28 на 29 липня 2022 року, світ сколихнула жахлива трагедія.

Російські окупанти здійснили жорстокий теракт на території колишньої Волноваської виправної колонії №120, що поряд з смт Оленівка Донецької області.


Цей день назавжди врізався в пам'ять, як День пам'яті жертв трагедії в Оленівці. Терористичний акт, спрямований проти українських військовополонених, захисників "Азовсталі" в Маріуполі, забрав життя щонайменше 53 українських героїв. Понад 130 бійців отримали поранення.

За даними окупантів, в бараці, де стався вибух, перебувало 193 особи.
Ця трагедія стала ще одним кривавим свідченням злочинної сутності російського режиму. Звірське вбивство безневинних людей, які вже склали зброю, не має виправдання.

Сьогодні, 29 липня 2024 року, ми знову схиляємо голови перед пам'яттю загиблих в Оленівці. Їхні імена назавжди вписані в історію української боротьби за свободу.
Ми не маємо права забувати про цю жахливу трагедію. Ми повинні зробити все можливе, щоб кара за цей злочин неминуче наздогнала винних.


Світ пам'ятає про Оленівку. І ми будемо й надалі боротися за те, щоб правда про цю трагедію стала відомою всім, а винні понесли відповідальність.


Пам'ятаємо! Не пробачимо!