Друк

Мінсоцполітики України запрошує громадськість до публічних консультацій "Рівні права та інклюзивність"

.

В Україні активно відбуваються процеси інтеграції гендерних підходів у діяльність державних органів, що передбачає врахування потреб та досвіду різних груп жінок і чоловіків при формуванні та реалізації державної політики в економічній, політичній, культурній та соціальній сферах для отримання жінками та чоловіками рівних благ.

 

Міністерством соціальної політики України розроблено проєкт Стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2030 року та проєкт плану заходів з реалізації Стратегії до 2024 року.

Мінсоцполітики запрошує громадськість долучитися до публічних консультацій із питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в усіх сферах життєдіяльності суспільства.

Метою стратегії є зменшення фактичної нерівності жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства.

Ціль консультації – визначення гендерних особливостей потреб та проблем, які існують у різних груп населення, зокрема людей з інвалідністю, з сільської місцевості, старшого віку, національних меншин, внутрішньо переміщених осіб, жінок і чоловіків, які живуть з ВІЛ тощо.

Публічні консультації відбуваються за сприяння Національного Демократичного Інституту та ГО „ВГО Інституту „Республіка?.

У рамках проєкту, консультування проводитиметься для:

  • жінок та чоловіків вразливих груп населення, які проживають у міській і сільській місцевостях;
  • громадських об’єднань, які працюють у сфері прав людини, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, представляють інтереси різних груп жінок і чоловіків;
  • медичних та соціальних працівників.

Консультації відбудуться шляхом заповнення опитувальника та узагальнення отриманих результатів.

Із результатами консультацій можна буде ознайомитися на офіційному сайті Мінсоцполітики.

Всі зацікавлені особи зможуть долучитися до проєкту, заповнивши опитувальник, розміщений за посиланнямПК  „Рівні права та інклюзивність’’.

Учасники та учасниці публічних консультацій особисто впливатимуть на прийняття рішень у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, а відповідно до результатів опитування будуть враховані зміни в Плані на 2022-2024 роки з реалізації Стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2030 року.

З проєктом Стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2030 року та проектом плану дій на 2022-2024 роки  можна ознайомитися за посиланням: https://www.msp.gov.ua/projects/709/