Друк

комісія по легалізації трудових відносин

.

  Питання дотримання законодавства щодо виплати заробітної плати, легалізації трудових відносин та зайнятості населення на території Новоград-Волинського району було і залишається одним із основних напрямків діяльності районної державної адміністрації.

  Сьогодні  18 грудня 2019 року відбулося чергове засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення під керівництвом заступника голови районної державної адміністрації  А. Подіка.  

В засіданні взяли участь заступник начальника управління - начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Новоград- Волинського управління ГУ ДПС І. Васильчук, заступник начальника відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління Пенсійного фонду України Л. Андрієнко, заступник директора Новоград-Волинського міського центру зайнятості О. Ковальчук,  начальник фінансового управління районної державної адміністрації І. Козеренко, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації В. Каленський,  т.в.о начальника управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації О. Морозова, головний спеціаліст з питань оплати, нормування та продуктивності праці управління праці та соціального захисту населення Т. Захарова.

        Головною темою обговорення стали результати роботи діяльності робочої  групи у 2019 році щодо належного оформлення суб’єктами господарювання трудових відносин з найманими працівниками та виплати заробітної плати.

Учасники засідання відзначили, що основним напрямком діяльності робочої групи є проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед підприємств  району щодо неухильного виконання під час провадження  господарської діяльності вимог чинного законодавства щодо належного оформлення та використання найманої праці, негативних економічних і соціальних наслідків нелегальних трудових відносин та виплати заробітної плати в «конвертах», про  розміри штрафних санкцій за порушення законодавства про працю.

    Підбивати підсумки засідання, голова районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення А. Подік  підкреслив, що робота в зазначеному напрямку триватиме й надалі, тому учасникам засідання запропоновано розробити та затвердити план спільних заходів з питань детінізації виплати заробітної плати та легалізації трудових відносин на 2020 рік.