Друк

Непогода спричинила пошкодження ліній електропередачі! Будьте обережні!

.

Внаслідок впливу погодних умов з ночі на 24 вересня через пориви вітру мають місце аварійні пошкодження в електромережах з тимчасовим припиненням електропостачання значної кількості споживачів м. Новоград-Волинський та навіть цілих населених пунктів у Новоград-Волинському районі.

У разі дотику або навіть наближенню на небезпечну відстань до проводу, який звисає з опори, лежить на землі або на гілках дерев, людина може бути вражена електричним струмом. Щоб уникнути нещасного випадку від враження електричним струмом слід суворо виконувати такі прості правила:
1. Необхідно знати, що смертельно небезпечно не лише доторкатися, але й підходити ближче ніж на 8 метрів до обірваного проводу, який лежить на землі, на паркані, на гіллі дерев або звисає з опори.
2. При виявленні обірваних проводів біля місця пошкодження слід негайно виставити охорону для запобігання наближення до обірваного проводу людей або худоби. Повідомити про пошкодження у диспетчерську службу місцевого району електромереж, у МНС за телефоном 101 або в кол-центр АТ „Житомиробленерго" за телефоном (0412) 40-21-50.
3. Категорично забороняється самостійно проводити будь-які ремонтні роботи в трансформаторних підстанціях або на лініях електропередач.
Своєчасне повідомлення про пошкодження електромереж значно прискорить відновлення електропостачання та допоможе запобігти випадкам електротравматизму.