Друк

РОЗПОРЯДЖЕННЯ голови районної державної адміністрації від 25.05.2018 №490

.

Про завдання з підготовки об'єктів господарського комплексу району до роботи в осінньо–зимовий період 2018-2019 року

Відповідно до Закону України від 02.06.2005 № 2633-ІV «Про теплопостачання», Закону України від 24.06.2004 № 1875- ІV «Про житлово-комунальні послуги», «Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду», затверджених спільним наказом Міністерства палива та енергетики України та Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 10.12.2008 № 620/378 , «Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій», затверджених наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 17.05.2005 № 76 та на виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 14.05.2018 № 181 «Про підготовку об'єктів господарського комплексу області до роботи в осінньо-зимовий період 2018/19 року»:

1. Затвердити заходи щодо підготовки об'єктів господарського комплексу та соціальної сфери району до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 року (додаються).

2. Створити робочу групу з координації роботи з питань підготовки об'єктів господарського комплексу та соціальної сфери до сталої роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 року та розгляду наявних проблем у складі згідно з додатком 1 (додається).

3. Рекомендувати сільським та селищному головам:
1) До 01.06.2018 провести наради з керівниками підприємств, установ і організацій усіх форм власності з питань затвердження графіків виконання робіт з підготовки об'єктів господарського комплексу до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 року та призначити відповідальних осіб для координації роботи з цих питань та розгляду наявних проблем.
2) Спрямувати кошти з місцевих бюджетів на підготовку об'єктів господарського комплексу та соціальної сфери до сталої роботи в осінньо-зимовий період.
3) Забезпечити виконання вимог Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду, затверджених спільним наказом Мінпаливенерго та Мінжитлокомунгоспом України від 10.12.2008 № 620/378.
4) Включити до комплексних оперативних планів заходи щодо запобігання виникненню та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а також впровадження системи їх раннього виявлення та оповіщення.
5) До 01.10.2018 спільно з власниками (балансоутримувачами) забезпечити приведення в належний стан димових і вентиляційних каналів, внутрішньобудинкових систем газопостачання та герметизацію вводів інженерних комунікацій у будинки.
6) Вжити заходів до створення запасу необхідного інвентарю та паливно-мастильних матеріалів для очищення у разі виникнення надзвичайної ситуації населених пунктів від снігу.

4. Рекомендувати Гульському, Наталівському, Суслівському сільським
головам:
1) Спільно з управлінням фінансів (Козеренко І.В.) до 01.07.2018 провести аналіз фінансово-економічного стану підпорядкованих підприємств житлово-комунального господарства, розробити та затвердити заходи, спрямовані на їх фінансове оздоровлення.
2) Забезпечити своєчасну та повну виплату заробітної плати працівникам підприємств житлово-комунального господарства, не допускати утворення нових боргів.
3) Привести тарифи на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня та забезпечити своєчасне їх коригування відповідно до зміни цін на паливно-енергетичні ресурси.
4) Постійно проводити роз'яснювальну роботу серед населення про необхідність забезпечення стовідсоткової оплати за спожиті енергоносії та надані житлово-комунальні послуги, про порядок оформлення субсидій.
5) Вжити додаткових заходів до підвищення рівня платежів споживачами за надані житлово-комунальні послуги, активізувати проведення претензійно-позовної роботи.
6) Спільно з підприємствами житлово-комунального господарства провести роботу в напрямі налагодження співпраці з відділами державної виконавчої служби з метою виконання прийнятих судових рішень про стягнення заборгованості із споживачів.

5. Відділам освіти (Антипчук О.А.), культури (Бобровська Л.М.) райдержадміністрації, Комунальному некомерційному підприємству «Центр первинної медико-санітарної допомоги Новоград-Волинського району» (Папенчук В.І.), Територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Новоград – Волинського району (Івасів Н.Ф.) та запропонувати сільським та селищному головам за підсумками весняного технічного огляду:

1) Проаналізувати технічний стан будівель і споруд та забезпечити:
- усунення несправностей: стін, фасадів, дахів, віконних і дверних заповнень, теплоізоляції будівель і споруд та інженерних мереж, а також опалювальних печей, димоходів, газоходів, внутрішніх систем тепло-, водо- , газо- та електропостачання;
- приведення в технічно справний стан прибудинкових територій із забезпеченням безперешкодного відведення атмосферних і талих вод від відмостків, спусків (входів) у підвал і їх віконних приямків;
- наявність належної гідроізоляції фундаментів, стін підвалів і цоколів та їх сполучення із суміжними конструкціями, сходових кліток, підвальних і горищних приміщень, справність та утеплення пожежних гідрантів;
- перевірку наявності первинних засобів пожежогасіння;
- закриття на механічні замки вхідних дверей в теплові пункти,
горища, технічні підпілля, шафи з електрощитовими і електровимірювальними приладами та електромонтажні ніші;
- створення комісій для проведення осіннього технічного огляду будівель і споруд до 15.08.2018;
- проведення осіннього технічного огляду, під час якого перевірити підготовку будівель і споруд до опалювального періоду, впевнитися в надійності несучих та огороджувальних конструкцій будівель і споруд та відсутності різного роду щілин і зазорів, перевірити стан осклення вікон будівель і споруд, сходових кліток, ущільнення вікон, вхідних дверей та дверей на горища, очищення водостоків, зливних дренажів, лотків, димових та вентиляційних каналів від сторонніх предметів, опалювальних печей;
- проведення осіннього технічного огляду будівель і споруд зі складанням актів та паспортів готовності до роботи в опалювальний період 2018-2019 років, за формами згідно додатків 2,3 (додаються) завершити до 15.09.2018.
2) Привести схеми електропостачання будівель і споруд до нормального режиму роботи, передбаченого проектними рішеннями та перевірити систему захисту засобів обліку електричної енергії до роботи в умовах низьких температур.
3) Проаналізувати технічний стан котелень та забезпечити:
- проведення очищення внутрішньої та зовнішньої поверхонь нагріву котлів від накипу та сажі, ремонту котлів, газоходів, боровів, піддонів димових труб;
- проведення ревізії і ремонту вентиляторів та димососів, циркуляційних та живильних насосів;
- проведення ревізії, ремонту і притирання, регулювання запірно-регулюючої арматури, запобіжних клапанів;
- проведення повірки манометрів, перевірки працездатності автоматики та сигналізації котлів;
- проведення ремонтно-профілактичних робіт основного і допоміжного устаткування теплових мереж, внутрішньобудинкових систем теплопостачання. Після проведення ремонтно-профілактичних робіт, заповнити тепломережі хімічно очищеною водою з тиском більше статичного на 0,5 кгс/см2, увідні засувки - закриті. Заповнення систем теплоспоживання завершити до 15.09.2018;
- проведення внутрішнього огляду та гідравлічного випробування котлів робочим тиском зі складанням відповідних актів до 01.09.2018;
- проведення гідравлічного випробування устаткування теплових мереж на щільність та міцність до 01.09.2018;
- проведення навчання, перевірки знань операторів (кочегарів) котлів та проведення комплексних протиаварійних тренувань з обслуговуючим персоналом котелень до 01.10.2018;
- наявність твердого палива, згідно із затвердженими нормами до 15.09.2018;
- наявність справних засобів пожежогасіння у приміщеннях котелень до 01.10.2018;
- наявність експлуатаційно-технічної документації, у тому числі паспортів котлів, виробничих інструкцій та інструкцій з охорони праці для обслуговуючого персоналу котелень, журналів реєстрації інструктажів з питань охорони праці, змінних та ремонтних журналів, оперативних схем трубопроводів котелень до 01.10.2018;
- створення комісій з перевірки готовності теплових господарств до роботи в опалювальний період до 15.08.2018;
- проведення перевірки готовності до роботи теплових господарств в опалювальний період зі складанням відповідних актів та висновків про готовність до роботи в опалювальний період 2018-2019 років, за формами визначеними Правилами підготовки теплових господарств до опалювального періоду, затверджених спільним наказом Мінпаливенерго та Мінжитлокомунгоспом України від 10.12.2008 № 620/378, завершити до 15.09.2018.
4) Вжити заходів з енергозбереження шляхом модернізації котельного обладнання, впровадження попередньо ізольованих пінополіуретаном труб; використання електроенергії у системах теплозабезпечення, термомодернізації будинків, переведення котелень на альтернативні види палива, закриття нерентабельних котелень та опрацювати питання про шляхи їх фінансування.
5) Починаючи з 01 липня 2018 року по 1 жовтня 2018 року включно, щомісяця до 01 числа інформувати райдержадміністрацію про хід підготовки об'єктів господарського комплексу та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 року через відділ містобудування, архітектури та будівництва райдержадміністрації за формою згідно додатку 4 (додається) .

6. Відділам освіти (Антипчук О.А.), економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури (Каленський В.П..), культури (Бобровська Л.М.), містобудування, архітектури та будівництва (Максимова І.А) райдержадміністрації, Комунальному некомерційному підприємству «Центр первинної медико-санітарної допомоги Новоград-Волинського району» (Папенчук В.І.), Територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Новоград – Волинського району (Івасів Н.Ф.) спільно з сільськими та селищним головами, керівниками підвідомчих підприємств і організацій взяти під особистий контроль питання виконання обсягів робіт з підготовки об'єктів господарського комплексу та соціальної сфери до сталого проходження опалювального сезону 2018-2019 років.
7. Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації (Андрущенко Л.А.) взяти під особистий контроль вирішення питань, пов'язаних із забезпеченням паливом пільгової категорії населення.
8. Рекомендувати Новоград – Волинському УЕГГ (Лучицький І.Л.), Новоград – Волинському РЕМ (Самчук О.В.) забезпечити підготовку підприємств паливно-енергетичного комплексу до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 року.
9. Рекомендувати Філії «Новоград – Волинська ДЕД» (Скабаров І.О.) до 15.10.2018 вжити заходів щодо своєчасного приведення у належний стан спеціалізованої техніки для прибирання снігу та посипання вулично – дорожньої мережі протиожеледними сумішами, забезпечення нормативної потреби у піщано-соляній суміші і реагентів для боротьби з ожеледицею, пального, інших матеріально-технічних ресурсів для безперебійної роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 року.
10. Відділу організаційно-інформаційної роботи райдержадміністрації (Скаковська Н.М.) оприлюднити розпорядження в місцевих засобах масової інформації.
11. Заслухати звіти начальників відділів освіти Антипчука О.А., містобудування, архітектури та будівництва Максимову І.А. райдержадміністрації, головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Новоград-Волинського району» Папенчука В.І., директора Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Новоград – Волинського району Івасів Н.Ф., начальника відділу культури райдержадміністрації Бобровську Л.М., начальника відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Каленського В.П. про готовність об'єктів господарського комплексу та соціальної сфери до сталої роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 року на колегії районної державної адміністрації у вересні 2018 року.
12. Начальнику відділу містобудування, архітектури та будівництва районної державної адміністрації Максимовій І.А. про виконання розпорядження інформувати райдержадміністрацію до 31.10.2018.
13. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації Подіка А.В.

Перший заступник голови адміністрації Н.В.Даниленко