Друк

Нова ініціатива Ігоря Гундича – «Засвітимо Житомирщину»

.

У 2018 році в області стартує проект – ініціатива голови ОДА «Засвітимо Житомирщину». У рамках ініціативи планується встановлення освітлення у населених пунктах області.

Про це розповів голова ОДА Ігор Гундич 26 лютого під час звітної прес-конференції.

«Ми зареєстрували у Державному фонді регіонального розвитку проект "Засвітимо Житомирщину". Коли я подивися, скільки населених пунктів у нас без освітлення, то був здивований. На цей проект передбачаємо 10 млн грн, але він буде спільний, де братимуть участь і обласна рада, і органи місцевого самоврядування. Спробуємо залучити і бізнес, який нам дасть у розстрочку ліхтарі, бо це найдорожча складова. Таким чином розпочнемо гарний проект, який дасть можливість за 5 років зробити так, щоб на території області не було жодного неосвітленого села», – зазначив Ігор Гундич.

Планується, що вже цьогоріч будуть освітлені як мінімум 150 населених пунктів Житомирщини, які зараз без освітлення.

Нагадаємо, голова ОДА Ігор Гундич також ініціював програму підтримки встановлення сонячних електростанцій в області, яка є зараз успішною, збільшення кредитних меж за програмою «Власний дім» – цьогоріч вже перші 9 жителів області одержали погодження на кредити, програму пільгового кредитування для бізнесу – 2 бізнесменів успішно скористалися нею, а також ініціював повернення футбольної слави на Житомирщину – відродженням команди «Полісся».