Друк

Мова – криниця минулого, сьогодення і майбутнього

.

Мова – це історія народу, його світогляд. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

Мова функціонує і розвивається тільки в людському суспільстві. Це найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління.
Українська мова є однією зі старописемних мов індоєвропейської родини. Вона успадкувала давньоруську писемність і в ранній період своєї історії продовжувала розвивати традиції літературної мови Київської Русі. Сьогодні українська мова посідає важливе місце в житті суспільства. Вона відноситься до найрозвиненіших мов світу.
21 лютого світ відзначає Міжнародний день рідної мови. З цієї нагоди в читальному залі Новоград-Волинської районної бібліотеки імені Лесі Українки оформлено книжкову виставку під назвою «Минуще все, лиш слово не мине». На виставці представлені різноманітні книги про українську мову. Серед них підручники, довідники, енциклопедії, книги про культуру української мови, про сучасну мову та сленги. Також читачі бібліотеки можуть ознайомитися з журналами «Дивослово» та «Українська мова та література в школах України», які вже багато років передплачує наша бібліотека.
Тож вивчаймо нашу мову, пишаймося нею!

Матеріал підготувала
завідувач відділу обслуговування користувачів
районної бібліотеки ім. Лесі Українки
Олена Боровська