Друк

«Від Революції Гідності та Революції Свободи – до гідного життя»

.

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи, що об'єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року.

В цей день ми вшановуємо учасників тих історичних подій – справжніх патріотів країни. Вони показали усьому світу, що вищою метою для українського народу є збереження людських цінностей та основ демократії. Проте за відстоювання цих ідей довелося заплатити дорогою ціною – кров'ю «Небесної Сотні» – патріотів, які поклали своє життя на захист рідної Батьківщини.
Революція Гідності пробудила українців, змусила їх поважати себе, викликала у мільйонів людей почуття національної гідності, гордості, самоідентифікації з поняттям «громадянин України» та показала, що в країні настав час для реформ та кардинальних змін. Саме тепер українцям вдалося стати на шлях формування повноцінного громадянського суспільства.
До Дня Гідності і Свободи в читальному залі районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки оформлено книжкову виставку «Від Революції Свободи до Революції Гідності» та проведено бібліоінформіну «Від Революції Гідності та Революції Свободи – до гідного життя». Відвідувачі бібліотеки ознайомилися з ходом подій Помаранчевої революції, з книжковими новинками про події на Євромайдані, а також з тематичними підбірками статей з періодичних видань «Герої Майдану – герої наших днів» та «Україна – країна гідності та свободи».
День Гідності та Свободи не просто чергове свято в нашому календарі, воно є твердженням ідеалів свободи і демократії, а також днем вшанування тих, хто віддав свої життя, захищаючи інтереси громадян України.

Матеріал підготувала
головний бібліотекар районної
бібліотеки імені Лесі Українки
Олена Дяченко