Друк

Виставка-вшанування «Праця аграріїв одна з найважливіших на землі»

.

Щорічно у третю неділю листопада відзначається День працівників сільського господарства України.

Це свято, присвячене всім аграріям країни, було засноване в 1993 році. Тоді президент України підписав указ про заснування професійного свята всіх працівників сільського господарства, а також підприємств, які займаються переробкою сільськогосподарської сировини та виробництвом харчової продукції.
В Україні до аграріїв завжди було шанобливе ставлення. Споконвіку Україну називали житницею всієї Європи. Досі основними сільськогосподарськими культурами, які вирощуються українськими аграріями, залишаються зернові, цукровий буряк та картопля. Крім того, це свято можуть по праву відзначати також працівники фермерських господарств, які забезпечують всю країну молоком та м'ясом. Відзначення Дня працівників сільського господарства – це визнання державою звитяжної хліборобської праці на благо України, це хвала мозолястим рукам селян, які знають справжню ціну хлібу!
У читальному залі районної бібліотеки для дорослих до свята оформлено виставку-вшанування на тему: «Обіймемо землю любов'ю і красою». На ній розміщені книги та журнали, в яких викладено матеріали, що стоять перед агропромисловим комплексом України на сучасному етапі, а також проблеми, які необхідно подолати, щоб вітчизняне сільське господарство вийшло на рівень розвинутих країн світу.

Матеріал підготувала
бібліотекар читального залу
Г. П. Осипчук