Друк

«Немеркнуче світло великого подвигу»

.

«Ти чуєш, земле, Як вони ідуть Народні месники, герої. Із тої Вітчизняної війни, Із Другої, із світової...»
Ю. Ковальський

У читальному залі районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки до Дня визволення України від фашистських загарбників оформлено виставку-вшанування «Тихі зорі вічної пам'яті».
Подвиг народу у 1939-1945 рр. не знає собі рівних в історії. Зазнавши у роки Другої світової війни величезних людських і матеріальних втрат, Україна зробила неоціненний внесок у перемогу над фашистськими загарбниками. З героїзмом українських воїнів були нерозривно зв'язані героїзм партизанів і підпільників. Завдяки народним месникам тимчасово окупована гітлерівцями земля стала для загарбників караючою землею.
Український народ болісно, через кров і муки, виборов собі право жити на своїй українській землі. Без тієї самовідданої, героїчної боротьби, мужності та патріотизму нашого народу не було б сьогоднішньої незалежної України.
Новоград-Волинщина була партизанським краєм. Люди з чистою совістю, сильні духом, справжні патріоти своєї батьківщини, ризикуючи своїм життям і життям рідних, ставали в ряди народних месників, допомагаючи регулярним арміям здолати ворога.
Ми доземно вклоняємось ветеранам війни та кладемо квіти скорботи до обелісків, могил воїнів-визволителів, безмежно дякуючи за їхній подвиг в ім'я людства.
На виставці представлено документальні на художні матеріали, які відображають події війни на території України. Кожен читач, завітавши до бібліотеки, може ознайомитись із ними.

Матеріал підготувала
бібліотекар читального залу
Осипчук Галина