Друк

День партизанської слави відзначили у районі

.

Багато років минуло з дня великої перемоги над фашистським загарбником.

І одним із важливих чинників перемоги над ворогом став партизанський рух, яких того часу був масовим проявом високого патріотизму сотень тисяч добровольців.
Дідівський подвиг буде жити вічно в пам'яті поколінь.
Саме тому щорічно в Україні відзначають День партизанської слави.
Нині, відзначаючи День партизанської слави, ми віддаємо шану тим, хто під час окупації не скорився, а став на шлях збройної боротьби з жорстоким ворогом. Ми складаємо шану ветеранам-патріотам, і тим, хто не дожив до наших днів, і тим, хто через усе життя проніс біль від ран, від втрати бойових побратимів, гіркі спогади про труднощі партизанських стежок.
Щоб ще раз згадати славетне минуле, 22 вересня до Городниці з'їхалися учасники партизанського руху та безпосередні свідки тих важких років війни. Урочистості відбулися біля меморіального комплексу Партизанської Слави на честь партизанських з'єднань «Партизанський Дуб».
З вітальним словом до учасників мітингу звернулися голова районної ради ветеранів Петро Фатенко та начальник управління праці та соціального захисту населення Людмила Андрущенко. Довгих років життя, здоров'я, благополуччя та наснаги побажали вони присутнім та привітали учасників мітингу з черговою річницею.
Не залишилося осторонь і молоде покоління - привітали квітами та віршами славетних дідів, та подякували за мир.
Під час мітингу присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять про тих, хто за священну справу боротьби за мир та щастя на землі віддав життя.
Цього дня, окрім Городниці, ветерани відвідали меморіал поблизу села Мала Цвіля. Там також пройшов невеличкий мітинг з нагоди річниці. Привітати ветеранів зі святом прийшли вчителі та учні Малоцвілянської ЗОШ.
Відходять у небуття ті страшні часи. Та не згасає пам'ять про тих хто ціною власного життя здобув Перемогу. Подвиги мужніх партизанів будуть жити вічно у пам'яті очевидців, на сторінках книжок та у народних переказах. Адже - «ніщо не забуте, ніхто не забутий»

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА