Друк

Спортивна гордість України!

.

Перший заступник голови райдержадміністрації Наталія Даниленко вітала наших спортсменів.

Із заслуженою перемогою – почесним другим місцем у змаганнях із пара-армреслінгу Наталія Володимирівна привітала Світлану Дроздюк та старшого тренера збірної області Геннадія Данюка, які нещодавно повернулися додому з Чемпіонату Світу.
З 02 по 10 вересня 2017 року Чемпіонат Світу з пара-армрестлінгу відбувся у столиці Угорщині – Будапешті. Представляти спортивну честь країни у складі збірної України отримали 11 спортсменів на чолі зі старшим тренером збірної області Данюком Генадієм Дмитровичем. До речі ряд спортсменів не змогли отримати біоиметричні паспорти з незрозумілих причин, хоч платили за прискорене їх отримання.
Ряд спортсменів полетіла літаком, а більша половина - потягом. Проживали в центрі Будапешта. Зважування пройшло без несподіванок, усі війшли у визначені категорії. Але затянулось на виснажливі вісім годин очіккування та затримок. Та після цього було два дні відновлення та підготовкі до змагань.
Спершу цілий день 07 вересня 2017 року змагались на ліву руку. Перше місце в категорії до 60 кг. (вади зору) виборола Бессальнова Олеся з Новоград-Волинського, друге місце в категорії до 100 кг. (вади зору) Хіміч Олександр, третє місце у категорії до 70 кг. (вади зору) у Гуменюка Ігоря з Новоград-Волинського району та третє місце у категорії до 70 кг. (вади слуху) у Сердюкова Сергія з міста Новоград-Волинського. Також важливі залікові очки завоювали спортсмени які зайняли наступні місця: четверте місце у Ранчук Тетяни та Загоруйко Іванни, пяте місце у Котюк Олени та Луцишина Дмитра, шосте місце у Васьківської Марини (на чемпіонаті Європи в Польші була срібна нагорода, та тут не склалося), девяте місце у Пінчука Олександра, Дроздюк Світлана на ліву не виступала у звязку з медичними показаннями. Наступного дня 08 вересня 2017 року змагання проходили на праву руку. Другу золоту нагороду чемпіонату світу виборола Бессальнова Олеся. В попередніх поєдинках Леся програга та у фіналі два рази перемогла росіянку і стала першою в категорії 60 кг. (вади зору). Друге місце у напруженій боротьбі в категорії до 65 кг. (УОРА) при власній вазі 50 кг. у більш важких суперниць виборола Дроздюк Світлана з Майстрової Волі. Прийшлось побороти і співвітчизницю з Харькова Гадаєву Юлію, якій Світлана поступилась на чемпіонаті України. У фіналі більш важка суперниця з Польші не дала себе побороти. Також порадувала Ранчук Тетяна, яка стала третью в категорії до 65 кг. (УОРА) у боротьбі сидячи. Також на праву руку третє місце в категорії до 100 кг. (вади зору) виборов Хіміч Олександр, третє місце у категорії до 70 кг. (вади зору) у Гуменюка Ігоря з Новоград-Волинського району, який порвторив своє досягнення лівою рукою.Залікові очки і на праву руку дали за четверті місця Загоруйко Іванна та Сердюков Сергій, за пяте місце Васьківська Марина, за шосте місце Луцишин Дмитро та одинадцяте - Пінчук Олександр. А Котюк Олена не виступала на праву по медичним показанням.
Усі спортсмени являються вихованцями Житомирської обласної школи інвалідів та членами клубу «Фенікс». Готували спортсменів тренерський склад на чолі із заслуженим тренером Данюком Генадієм, а саме Селіхов Ігор, Сарницький Володимир, Захарчук Віктор, Пінчук Олександр. Тож загальний результат: два золота, два срібла та пять бронзових нагород. Це був вагомий внесок у загальний результат збірної України, яка стала другою серед жінок пропустивши тільки більш числену команду Росії та третьою серед чоловіків, а друге у грузинів та перше також у росіян. Дружня та приємна атмосфера панувала на чемпіонаті. Політичні аспекти зглажувались розумінням проблеми та спільним бажанням швидкого закінчення війни.
Хочеться подякувати за допомогу структури «Інваспорту» особисто Панасюка Юрія Олександровича та директора обласної школи інвалідів Паторжанську Татяну Романівну, керівництво Новоград-Волинської райдержадміністрації на чолі з Михнюком Володимиром Володимировичем, обласного депутата Нусбаума Степана Антоновича, голову фонду «Рідне Полісся» Стасюка Віктора Івановича за засоби для пересування сидячих спорсменів, директора будівельної корпорації Канюку Сергія Володимировича, постіних друзів клубу «Фенікс»: власника фірми «Залізяка» Бойчука Віталія та директора магазинів «Добриня» Повальчук Руслана Володимировича, компанію «Сніжне Сяйво» в особі нашого земляка Теслюка Олександра Борисовича. Ваша допомога дала можливість досягнути таких високих результатів.
Також хочеться не опускати рук, а надалі залучати до занять спортом людей з інвалідністю. На базі Новоград-Волинського економіко-гуманітарного коледжу (вул.Ушакова, 34) постійно проводяться тренування з армспорту, пауерліфтінгу, легкої атлетики, футболу, стрільби з луку для осіб з інвалідністю. Додатково проводимо набір з обраного виду спорту дітей з 8 років та старше. Запис з 16 години понеділок, середа, пятниця та за телефоном 0988485045 та Е: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Додатково проводимо набір осіб, котрі отримали каліцтво під час АТО. Тренування буде проводитись в тренажерному залі Будинку офіцерів згідно окремого графіку затвердженого командиром військової частини А0409 для залучення в тому числі і осіб, що проходять військову службу.

За інформацією Геннадія Данюка, заслуженого тренер України, тренера-викладача Новоград-Волинської ДЮСШ Новоград-Волинської районної ради