Друк

Рухайся більше – проживеш довше

.

9 вересня наша держава відзначила День фізичної культури і спорту в Україні.

Незалежна Україна – спортивна держава. Її спортсмени беруть участь майже в усіх міжнародних змаганнях і досягають значних успіхів. Боксерів Володимира і Віталія Кличків, плавчиху Яну Клочкову, гімнастику Ганну Безсонову, легкоатлетку Жанну Пінтусевич, тенісиста Андрія Медведєва, футболіста Андрія Шевченка та багатьох інших знають далеко за межами України. Досягнення українських паралімпійців викликають повагу та захоплення у всьому світі.
До Дня фізичної культури та спорту в бібліотеці села Пилиповичі головний бібліотекар районної бібліотеки для дорослих Олена Дяченко та сільський бібліотекар Яна Опанасюк провели годину здоров'я «Рухайся більше – проживеш довше». Захід відвідали читачі Пилиповицької сільської бібліотеки – учні 7-го та 10-го класів.
Яна Опанасюк ознайомила присутніх з історією спорту в Україні, розповіла про найвідоміших спортсменів нашої країни, про їх спортивні досягнення та про футбольну команду села Пилиповичі.
Олена Дяченко розповіла учасникам заходу про Паралімпійські ігри в світі, про досягнення в них української команди. Також присутні дізналися про користь щоденних занять фізкультурою та спортом, прослухали спортивні цікавинки та відгадували загадки про різноманітні види спорту.
На закінчення заходу Яна Володимирівна та Олена Василівна провели огляд книжкової виставки, на якій представлено літературу про спорт, історію Олімпійських ігор та видатних спортсменів України.

Матеріал підготувала
головний бібліотекар районної
бібліотеки імені Лесі Українки
Олена Дяченко