Друк

Славетна українка Ада Роговцева

.

Ада Роговцева – відома українська актриса театру і кіно.

Народилась вона 16 липня 1937 року в м. Глухів Сумської області. Біографія відомої актриси повна випробувань і життєвих уроків, злетів і падінь, поразок і перемог.
Творчий шлях Ади Роговцевої розпочинається з Київського російського драматичного театру ім. Лесі Українки, де актриса пропрацювала 35 років і налічує десятки ролей в театрі і кіно. Роль Анни в кіноепопеї «Вічний поклик» зробила Аду Миколаївну улюбленицею всієї країни.
Указом Президента України Віктора Ющенка від 12 липня 2007 року за самовіддане служіння Україні на ниві театрального та кіномистецтва, утвердження ідеалів духовної краси, людської гідності і добра, багаторічну подвижницьку творчу діяльність Народній артистці України Аді Роговцевій присвоєно звання Герой України.
Нині, незважаючи на похилий вік, Ада Миколаївна продовжує працювати. Вона гастролює з концертними програмами та камерними театрами, пропагує українську народну пісню.
Ада Роговцева займає активну позицію щодо АТО на сході України. Вона активно підтримує українських воїнів, збирає гроші для поранених бійців, проводить творчі вечори у звільнених від сепаратистів містах Донбасу.
До 80-річчя від дня народження Народної артистки України Ади Роговцевої у читальному залі районної бібліотеки оформлено перегляд літератури та проведено мистецьку годину «Славетна українка Ада Роговцева». На ній присутні ознайомились з біографією видатної актриси, її ролями в кіно і театрі, званнями та нагородами.
Відома українська актриса театру і кіно, народна артистка СРСР, Герой України Ада Роговцева не просто талановита людина, вона для українців – моральний авторитет та приклад для наслідування.

Матеріал підготувала головний бібліотекар
районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки
Олена Дяченко