Друк

«Коштовний скарб українського народу»

.

Бібліографічний огляд до Дня слов'янської писемності і культури проведено в читальному залі районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки.

День слов'янської писемності і культури відзначається 24 травня в день вшанування пам'яті рівноапостольних братів Кирила і Мефодія – просвітителів, які відіграли визначну роль у розвитку і становленні слов'янського письменства і культури.
Брати об'єдналися в просвітницькій діяльності – перекладали слов'янською мовою богослужебні книги, самі писали оригінальні твори, відкривали при церквах школи, готували учнів. Вони упорядкували слов'янський алфавіт і переклали на церковнослов'янську мову Євангеліє.
В ході бібліографічного огляду були представлені книги про історію виникнення письма, яке має надзвичайно важливе значення в житті народу і є одним з найістотніших знарядь культури, яке в просторі і часі розширює функціонування мови .
Представлено також багато книг про просвітителів Кирила і Мефодія, ознайомившись з якими, читачі звертаються до глибинних основ української писемності і духовності – джерела сили і життєздатності української нації.

Матеріал підготувала
бібліотекар читального залу
районної бібліотеки для дорослих
Марія Матвійчук 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7411-koshtovnij-skarb-ukrajinskogo-narodu#sigProGalleria3f661cee0b
joomlamodniyportal.ru